Που θα βρέξει αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021. Χάρτες και κείμενο πρόγνωσης

Νέο βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί αύριο από τα δυτικά της χώρας μας προς το βορειοανατολικό Αιγαίο με αποτέλεσμα εκ νέου επιδείνωση του καιρού πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα τμήματα.

Λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν μέσα στη νύχτα και αύριο έως το μεσημέρι κυρίως στην Πίνδο και τη δυτική Μακεδονία κατά περιόδους μικρής διάρκειας και έντασης. Σταδιακά όμως από το απόγευμα και μετά έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να πλήττουν τμήματα της δυτικής χώρας τα οποία μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν και σε αρκετές ακόμα περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Επίπεδο 2. Όπως φαίνεται στον αποκλειστικό μας χάρτη τα φαινόμενα κυρίως μετά το μεσημέρι θα ενταθούν στο σύνολο της Ηπείρου στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως των Τρικάλων και της Καρδίτσας στην Ευρυτανία τη Φωκίδα την Αιτωλοακαρνανία την Αχαΐα την Ηλεία τη Λευκάδα την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Όσο πηγαίνουμε προς τις βραδινές ώρες οι καταιγίδες θα ενισχυθούν. 

Επίπεδο 1. Αντίθετα λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές του Ιονίου καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας της υπόλοιπης Πελοποννήσου και των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου. Λίγα φαινόμενα οριακά θα επηρεάσουν πιθανόν και τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων ενώ Οι κυρίες εστίες καταιγίδων θα πλήττουν τα δυτικά παράλια της Τουρκίας.

Τέλος υπάρχουν και περιοχές κυρίως των Κυκλάδων της Κρήτης και μέρους των Δωδεκανήσων που δεν θα επηρεαστούν από φαινόμενα εκτός από τοπική συννεφιά κυρίως προς τις βραδινές ώρες.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται βελτιωμένος καιρός έως και το απόγευμα ενώ από κει και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας κυρίως στα δυτικά και νότια του νομού.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται βελτιωμένος καιρός έως και το απόγευμα ενώ από κει και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νόμου.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός αλλά και εδώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές που θα είναι πιο έντονες στην Πίνδο τα ημιορεινά και ίσως πεδινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *