Οργανωμένο βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Αδριατική με κέντρο 997hPa με το ψυχρό του μετώπου θα επηρεάσει αύριο το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και το ανατολικό Αιγαίου όπως βλέπετε και στο χάρτη βαρομετρικών συστημάτων του https://www.metoffice.gov.uk/
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να σημειώνονται τις αμέσως επόμενες ώρες στα νησιά του Ιονίου η οποίες σταδιακά από αύριο το πρωί θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και μάλιστα κατά τόπους όπως βλέπετε και στο χάρτη επικινδυνότητας φαινομένων. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο ενώ μετά το μεσημέρι αξιόλογα έως έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου την Θράκη και τα νησιά Λέσβος και Χίος (επίπεδο 2). Ο καιρός είναι από τις μεσημεριανές ώρες θα έχει αρχίσει να βελτιώνεται στην υπόλοιπη χώρα εκτός από τα δυτικά τμήματα που τα φαινόμενα θα παραμείνουν μειωμένης έντασης έως και αργά το βράδυ.
Τονίζουμε ότι θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στην Πίνδο σε υψόμετρα πάνω από τα 1000 με 1300 μέτρα σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας ενώ αργότερα αυτά θα εντοπίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.
Τέλος να πούμε ότι πυκνές ομίχλες θα σημειωθούν αργά το βράδυ με το πέρας των φαινομένων και με την ύπαρξη της ξαστεριάς σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Βασίλειος Πανάκογλου
Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος
e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr
Προφίλ facebook
Ομάδα facebook