Που θα βρέξει αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021. Χάρτες ανέμου, υετού και κείμενο πρόγνωσης

Σημειώθηκαν τη Δευτέρα αρκετά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ηπειρωτική χώρα. 

Σήμερα Τρίτη όπως είχαμε ενημερώσει τα φαινόμενα θα είχαν πιο έντονο χαρακτήρα και πιο εκτεταμένο και πράγματι όπως βλέπετε στο χάρτη του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών με το τεράστιο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών έως τις 20:00 το απόγευμα είχαν σημειωθεί αξιόλογες βροχές σε μεγάλο τμήμα των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου των νησιών του ανατολικού Αιγαίου του Έβρου και κατά τόπους σε άλλα τμήματα της χώρας μικρότερης έντασης.

Για αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι θα σημειωθούν αρκετά φαινόμενα και πάλι σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας νησιωτικής αλλά και ηπειρωτικής χώρας.

Όπως βλέπετε στον αποκλειστικό χάρτη θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες σε πολλές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου κυρίως του κεντρικού και νοτίου που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις Σποράδες τα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Πιερίας Ημαθίας Λάρισας Μαγνησίας και στα νότια της Πελοποννήσου.

Δεν αποκλείεται την αυριανή ημέρα σε κάποιες περιοχές νησιωτικές και παραθαλάσσιες να σημειωθούν και πάνω από 30 με 40 χιλιοστά βροχόπτωσης.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές περισσότερες προς τα δυτικά τμήματα του νόμου και βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Για το νομό Αττικής προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές καθόλου σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας που θα είναι περισσότερα στα βόρεια και ανατολικά του νόμου.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο πεδινό κομμάτι ενώ πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα σε ορεινά και ορεινά τμήματα στο νομό Τρικάλων και Καρδίτσας που βλέπουν προς την ανατολή. Στο νομό Μαγνησίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας καθώς και στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους αξιόλογα έως έντονα. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα και μετά και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού.

Μεγάλη προσοχή και στους ισχυρούς βορειοανατολικόυς άνεμος που θα φτάσουν σε επίπεδα θύελλας από το μεσημέρι και μετά πρώτα στο βόρειο Αιγαίο και μέχρι αργά το βράδυ και στα υπόλοιπα τμήματα όπως τη βλέπετε στον χάρτη.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *