Τάση του καιρού για τις επόμενες 6 εβδομάδες στη χώρα μας σύμφωνα με το μέσο όρο κίνησης του πολικού και του υποτροπικού αερόχειμαρρου.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 6 εβδομάδες στη χώρα μας σύμφωνα με το μέσο όρο κίνησης του πολικού και του υποτροπικού αερoχείμαρρου.

26 έως 30 Νοεμβρίου.

Σύστημα από τα δυτικά θα δίνει αρκετά έντονα φαινόμενα στη δυτική χώρα τα ηπειρώτικα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στη νότια χώρα. Χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

+++++++++++++

1 έως 5 Δεκεμβρίου.

Συνεχίζεται η ανάπτυξη χαμηλών στα δυτικά της χώρας μας με αρκετά φαινόμενα έως και έντονα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής χώρας των ηπειρωτικών και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Λιγότερα τα φαινόμενα στα νότια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και στα νότια 1 με 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά.

++++++++++++++

6 με 10 Δεκεμβρίου.

Συνέχιση της κακοκαιρίας με χαμηλά στα δυτικά της χώρας μας θα δίνουν αρκετά φαινόμενα στα δυτικά τμήματα τα ηπειρώτικα και το βόρειο ανατολικό Αιγαίο. Βοριάδες στα δυτικά και βόρεια και  νοτιάδες στα νότια της χώρας. Χιονοπτώσεις αρχικά στα βουνά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια προς τα νότια.

+++++++++++++

11 με 15 Δεκεμβρίου.

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα της δυτικής ανατολικής και νότιας χώρας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κατά μέσο όρο 3 με 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα στην δυτική κεντρική βόρεια και ανατολική χώρα  ενώ σε κανονικά επίπεδα μόνο στη νότια χώρα. Ισχυρός παγετός σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++

16 με 20 Δεκεμβρίου.

Βελτιωμένος καιρός με πολύ μικρή πιθανότητα φαινομένων και άνοδο της θερμοκρασίας στα κανονικά επίπεδα στα δυτικά και νότια τμήματα και σε λίγο χαμηλότερα στα ανατολικά και βόρεια. Ισχυρός παγετός σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας.

++++++++++++++

21 με 25 Δεκεμβρίου.

Βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1 με 3 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους σε τμήματα της κεντρικής και Βόρειας χώρας.

++++++++++++

26 έως 30 Δεκεμβρίου.

Βελτιωμένος καιρός  και μόνο στα δυτικά και βόρεια τμήματα υπάρχει πιθανότητα για λίγα φαινόμενα. Θερμοκρασία στα κανονικά για την εποχή επίπεδα με παγετό το πρωί και το βράδυ σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++

31 Δεκεμβρίου με 4 Ιανουαρίου.

Επικράτηση νότια με συννεφιά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια που δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.  Θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

++++++++++

5 με 10 Ιανουαρίου.

Τοπικές νεφώσεις με την επικράτηση νότια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και λίγα φαινόμενα στα δυτικά τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία κατά 1 με 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Η ανάλυση θα ανανεώνεται με τα νεότερα στοιχεία κάθε βδομάδα.

Επισήμανση!!

Οποιεσδήποτε εκτιμήσεις πάνω από 4-5 ημέρες έχουν χαμηλό ποσοστό επιβεβαίωσης και δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σοβαρά. Προσπαθούμε απλά να δώσουμε με διάφορες τεχνικές την τάση του καιρού για τις επόμενες εβδομάδες και δεν είναι πρόγνωση.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *