Που θα βρέξει αύριο Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Κείμενο και χάρτες επικινδυνότητας φαινομένων για όλη τη χώρα.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Σαρδηνία περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και μεταφέρει διαταραχή (trough) από την περιοχή προς τη χώρα μας.

Έτσι τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στα νησιά του Ιονίου και αργότερα και στην υπόλοιπη δυτική Ηπειρωτική χώρα και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν έως αργά το βράδυ τους περισσότερους νόμους της Ηπείρου των νησιών του Ιονίου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου και δυτικής Μακεδονίας.

Λίγα ασθενικά φαινόμενα έως αργά το βράδυ θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης των νησιών του βόρειου Αιγαίου της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Πιο κάτω βλέπετε αναλυτικά τα επίπεδα επικινδυνότητας 1 έως 4 και τα αντίστοιχα ύψη βροχόπτωσης που αναμένονται.

Είναι εμφανές ότι έως αργά το βράδυ αύριο θα επηρεαστούν με αξιόλογες βροχές μόνο τα νησιά του Ιονίου με πάνω από 25 και 50 χιλιοστά αντίστοιχα(επίπεδο 3 και 4) ενώ κάπως αξιόλογα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου και πιθανόν ορεινών τμημάτων της δυτικής Θεσσαλίας (επίπεδο 2).

Τέλος υπάρχουν πολλές περιοχές όπως βλέπετε στο επίπεδο 1 που θα δεχτούν ελάχιστα χιλιοστά και καλύπτουν μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του βορείου Αιγαίου.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής προς το απόγευμα και το βράδυ.

Για το νομό Αττικής προβλέπονται καλός καιρός αρχικά με νεφώσεις από το απόγευμα και μετά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ενώ στα  νότια παραθαλάσσια τμήματα ισως να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα.

Για την Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και μόνο στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας ενδέχεται αυτές να είναι αξιόλογες.

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *