Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/11/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Εύβοια την Αττική τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους που γρήγορα θα σταματήσουν και τα φαινόμενα έως αργά το βράδυ θα παραμείνουν μόνο στα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας έως και το μεσημέρι,

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 στα βόρεια και 7 με 8 μποφόρ στα κεντρικά και νότια ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν έως 5 μποφόρ από την ίδια διεύθυνση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα δυτικά τμήματα και νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 18 με 20.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ αρχικά και 2-4 στα πεδινά αλλά θα εξασθενήσουν προς το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16. 

+++++++++++++++

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές μέχρι και το μεσημέρι άνευ σημασίας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και την δυτική Στερεά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 και το πρωί για λίγο 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα ενώ στα δυτικά και νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες ομίχλες το πρωί γύρω από ποτάμια και λίμνες και λίγες τοπικές νεφώσεις προς το βράδυ στην Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 17.

++++++++++++++

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά  και τη δυτική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με ασθενείς κατά περιόδους βροχές οι οποίες προς το μεσημέρι θα ενταθούν στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και αργότερα σε τμήματα της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά καλύτερος καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την υπόλοιπη στερεά την υπόλοιπη Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ στη Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που θα είναι περισσότερες σε τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Ευρυτανίας Φθιώτιδας Τρίπολης και Λακωνίας. Στα υπόλοιπα ανατολικότερα τμήματα της χώρας θα αναπτυχθούν μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις προς το απόγευμα χωρίς φαινόμενα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα ενώ από τη Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα θα φτάσει τοπικά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις που θα δίνουν σποραδικές βροχές στην Πίνδο αλλά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και λιγότερο της Λάρισας της Μαγνησίας και των Σποράδων. Επισημαίνεται ότι στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αρχικά και αργότερα νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια τμήματα 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων από 5 έως 14 βαθμούς στα πεδινά των νομών Λάρισας  Καρδίτσας και Μαγνησίας από 5 έως 16 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 17.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *