Που θα βρέξει αύριο Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021. Κείμενο και χάρτες επικινδυνότητας φαινομένων για όλη τη χώρα.

Εξασθενημένο βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο με ασθενικό μέτωπο θα δώσει αύριο τοπικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του Ιονίου τα οποία όμως φαίνεται θα επηρεάζουν πρόσκαιρα και άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Όπως βλέπετε και στους αποκλειστικούς χάρτες πολλές περιοχές των νησιών του Ιονίου της Θεσσαλίας της Στερεάς της Πελοποννήσου της Κρήτης και σποραδικά στην Μακεδονία θα δεχθούν ασθενείς τοπικές βροχές(επίπεδο 1).

Λίγο πιο αξιόλογα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου τμήματα των νόμων Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και ορεινά Καρδίτσας καθώς και σε διάσπαρτα μέρη της Πελοποννήσου και κυρίως στο νομό Μεσσηνίας και Λακωνίας όπως και στα ορεινά τμήματα του νομού Χανίων(επίπεδο 2).

Τέλος δεν αποκλείεται σε κάποια λίγα σημεία κυρίως στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο όπου  λόγω κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων να δώσουν και πάνω από 25 χιλιοστά βροχής(επίπεδο 3).

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα εκτός ισως από κάποια πρόσκαιρη ψιχάλα μέσα στη νύχτα. 

Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται λίγες ασθενείς βροχές σε ορεινά κυρίως τμήματα του νόμου καθώς και σε νησιά του Σαρωνικού.

Για την Θεσσαλία προβλέπεται νεφοσκεπής καιρός με ασθενείς βροχές κατά περιόδους μικρής έντασης και διάρκειας που θα σημειωθούν κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας περιοχή Αλμυρού και πιθανόν στις Σποράδες. Μόνο στα βουνά της Καρδίτσας ενδέχεται να σημειωθούν αξιόλογα φαινόμενα.

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *