Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/11/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια της δυτικής ηπειρωτικής χώρας τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Λίγα ασθενικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας καθώς και στη βόρεια Κρήτη. Σταδιακά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς και θα παραμείνουν λίγα και ασθενή στην Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου με βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια στην αρχή της ημέρας 7 μποφόρ στη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 5 με 6 με μικρή σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας ενώ στο Ιόνιο τα δυτικά Ηπειρώτικα και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και τις Σποράδες όπου δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς και στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 15.

+++++++++++++++

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα ανοιχτά. Έως και το απόγευμα τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τα ορεινά δυτικά της Θεσσαλίας της δυτικής Στερεά την δυτική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές ενώ τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου θα ενταθούν πρόσκαιρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και στη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα δυτικά τα νότια και τα νησιά θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται τοπική συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη και υπάρχει μικρή πιθανότητα στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας να σημειωθούν ασθενείς βροχές άνευ σημασίας το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στην πεδιάδα και τα ανατολικότερα τμήματα της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπονται μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 13-15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πεδινά της Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 14.

+++++++++++++++++++

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τμήματα τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και μετά από τα βόρεια προς τα νότια. Θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας που θα είναι περισσότερο στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και αργότερα στην Ηπειρο και τη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα ενώ στα δυτικά τα νότια και τα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου θα φτάσει κατά τόπους στους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές σαν σημασίας αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Λάρισα: προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 13 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 14.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *