Που θα βρέξει αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021. Χάρτης ανάλυσης και κείμενο.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη βαρομετρικών συστημάτων  διαταραχή από το σταθερό βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας με κέντρο 1012 hPa θα παραμείνει και την αυριανή μέρα σταθερή στα νησιά του Ιονίου. Αντίθετα ο συνδυασμός του βαρομετρικού χαμηλού με τον αντικυκλώνα θα εξασθενήσει ελαφρώς με αποτέλεσμα μειωμένη νεφοκάλυψης στον κεντρικό κορμό της χώρας.

Στη συνέχεια βλέπουμε τις περιοχές που θα επικρατήσουν αύριο τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα έως και αργά το απόγευμα και αυτές θα είναι τμήματα των νησιών του Ιονίου που από ότι φαίνεται θα δεχτούν κάποιες καταιγίδες πιθανόν ισχυρές ενώ λίγες από αυτές τις μπόρες θα αγγίξουν και τα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Πρέβεζας Άρτας Αιτωλοακαρνανίας Αχαΐας Ηλείας και Μεσσηνίας.

Επίσης κάποιοι μεμονωμένοι πυρήνες καταιγίδων θα πλησιάσουν το νομό Χανίων όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και εκεί κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του νησιού και κυρίως στο βόρειο δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Λίγες ασθενείς βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν και πάλι σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Ευβοίας των Σποράδων και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου που βλέπουν προς την ανατολή και κυρίως ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα σπεύδω να πω ότι θα είναι πολύ ασθενής στον ηπειρωτικό κορμό ενώ όπως στα νησιά του Ιονίου ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα εκτός από τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νόμου.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας και της Μαγνησίας και στα ορεινά και ημιορεινά που βλέπουν προς το Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές όπως πιθανόν και στις Σποράδες.

Μεγάλο ενδιαφέρον του καιρού στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα που παρόλο υπάρχει μεγάλη ρευστότητα φαίνεται ότι το βαρομετρικό χαμηλό η βαρομετρικά χαμηλά που αναμένουμε θα έρθει-ουν τελικά.

Μείνετε συντονισμένοι στην καλύτερη προγνωστική ομάδα της Ελλάδας και στο καλύτερο προγνωστικό site το weather group.gr

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *