Που θα βρέξει αύριο Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021. Χάρτης ανάλυσης και κείμενο.

Ισχυρός συνδυασμός υψηλών βαρομετρικών πιέσεων έως 1037 hPa στα βόρεια της Μαύρης θάλασσας με χαμηλές πιέσεις 1009 hPa στην κεντρική Μεσόγειο θα συνεχίσει τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο οι οποίοι σε συνδυασμό με την θερμή μεταφορά από τη διαταραχή του Ιονίου θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και το βράδυ σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας που βλέπετε με το σήμα της βροχής. Με τα μικρά σήματα είναι οι περιοχές που θα έχουν πολύ ασθενή φαινόμενα ενώ με τα μεγαλύτερα αυτές που θα έχουν κάπως περισσότερα φαινόμενα. Σπεύδω να τονίσω ότι γενικά μιλάμε για ΜΗ αξιόλογα φαινόμενα.

Στην περιοχή του Ιονίου το μέτωπο κακοκαιρίας θα βρίσκεται στα ανοιχτά των νησιών και έτσι εκεί θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες. Πρόσκαιρα όμως για λίγο το μεσημέρι και το απόγευμα φαίνεται να επηρεάζονται κάποια τμήματα κυρίως της Κεφαλλονιάς της Ζακύνθου και των παραθαλάσσιων τμημάτων της Ηλείας και της Μεσσηνίας και τα πολύ δυτικά τμήματα της Κρήτης.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για πολύ ασθενή φαινόμενα στα δυτικότερα τμήματα του νόμου.

Για το νομό Αττικής προβλέπονται νεφώσεις που θα είναι αυξημένες σε τμήματα που βλέπει ο βοριάς και σε αυτά θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

Για τη Θεσσαλία θα έχουμε το ίδιο μοτίβο με σήμερα με τοπική συννεφιά χαμηλή ορατότητα και λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως σε τμήματα που βλέπουν προς την ανατολή όλων των νόμων αλλά και των Σποράδων.

Θερμοκρασία στις περιοχές φαινομένων αρκετά χαμηλή κάτω από τους 15 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη ενώ αντίθετα σε τμήματα της ανατολικής και  νότιας χώρας καθώς και στα βορειοδυτικά θα φτάσουμε κατά τόπους τους 18 με 20.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *