Τάση του καιρού εως τις αρχές του νέου έτους με την ανάλυση των κυμάτων Rossby.

19 με 23 Νοεμβρίου.

Φαινόμενα σε όλη τη χώρα περισσότερα στα δυτικά το Ιόνιο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες από τις κανονικές.

++++++++++++

24 με 28 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και λιγότερα στην υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα. Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις  στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες χαμηλότερες από τα κανονικά επίπεδα στα ανατολικά και βόρεια τμήματα και λίγο υψηλότερα στα δυτικά και νότια.

++++++++++++

29 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου.

Οι διαταραχές από τα δυτικά ενισχύονται με αρκετά φαινόμενα στη δυτική χώρα επεκτεινόμενα σε τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες από τις κανονικές.

++++++++++++

4 με 8 Δεκεμβρίου.

Κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα σε όλη σχεδόν τη χώρα και χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες υψηλότερες στα ανατολικά και νότια τμήματα και χαμηλότερες στα βόρεια.

++++++++++++

9 με 13  Δεκεμβρίου.

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και τα νότια. Θερμοκρασίες πολύ χαμηλές στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα με ισχυρό κατά τόπους παγετό.

++++++++++++

14 με 18 Δεκεμβρίου.

Ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται πιθανόν λίγα φαινόμενα στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές ενώ  στα ανατολικά και βόρεια θα παραμείνουν  σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές.

+++++++++++

19 με 23 Δεκεμβρίου. 

Βελτιωμένος γενικά καιρός. Πιθανότητα για λίγα φαινόμενα σε θαλάσσια τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές.

+++++++++

24 με 28 Δεκεμβρίου. 

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγα τοπικά φαινόμενα πιθανόν στα δυτικά τμήματα της χώρας και τα νότια. Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.Παγετός το πρωί και το βράδυ σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές.

+++++++++

29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου.

Επαναφορά χαμηλών πιέσεων από τα δυτικά με τοπικά φαινόμενα στη δυτική κεντρική βόρεια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Μαλακός καιρός με την επικράτηση νοτιάδων και υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η ανάλυση θα ανανεώνεται με τα νεότερα στοιχεία κάθε βδομάδα.

Επισήμανση!!

Οποιεσδήποτε εκτιμήσεις πάνω από 4-5 ημέρες έχουν χαμηλό ποσοστό επιβεβαίωσης και δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σοβαρά. Προσπαθούμε απλά να δώσουμε με διάφορες τεχνικές την τάση του καιρού για τις επόμενες εβδομάδες και δεν είναι πρόγνωση.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *