Που θα βρέξει αύριο Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021. Χάρτης ανάλυσης και κείμενο.

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας το οποίο θα οπισθοδρομήσει προς τα δυτικά της Μεσογείου με το θερμό του μέτωπο θα προκαλέσει καταιγίδες στο παραθαλάσσιο μέτωπο της δυτικής Ελλάδας όπως βλέπετε και στον χάρτη βαρομετρικών συστημάτων (https://www.metoffice.gov.uk)

Στον επόμενο χάρτη βλέπετε τις περιοχές της χώρας που θα επηρεαστούν από τοπικές καταιγίδες και μπόρες με αποχρώσεις του κίτρινου. Σχεδόν σε όλα τα νησιά του Ιονίου θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και τα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Θεσπρωτίας Πρέβεζας Άρτας Αιτωλοακαρνανίας Ηλείας και Μεσσηνίας.Επίσης λίγες σποραδικές βροχές θα σημειωθούν και στα τμήματα των νομών Ηρακλείου Ρεθύμνης και Χανίων κυρίως σε τμήματα που βλέπουν προς το βορρά.

Ο συνδυασμός του ισχυρού βόρειου ρεύματος στο Αιγαίο με την μικρή μεταφορά θετικού στροβιλισμού από το βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει ασθενείς βροχές και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βλέπουν προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα ΔΕΝ θα είναι έντονα και αξιόλογα στις περισσότερες περιοχές και μπορείτε να τις δείτε με το σήμα βροχής στον παρακάτω χάρτη. Όλες οι περιοχές που βλέπουν προς την ανατολή θα έχουν τα πιο αξιόλογα φαινόμενα αλλά όπως είπαμε θα είναι λιγοστά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μιλάμε μόνο για κάποιες ψιχάλες.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές σε περιοχές που βλέπουν προς τα ανατολικά του νομού Λάρισας Μαγνησίας Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ για το πεδινό αποκλειστικά κομμάτι αναμένονται κάποιες πολύ πολύ ασθενείς βροχές.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Που θα βρέξει αύριο Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021. Χάρτης ανάλυσης και κείμενο.

  1. Αντώνης says:

    Ευχαριστούμε Βασίλη!
    Να ξέρεις , πως περιμένουμε καθημερινά τις ενημερώσεις – προβλέψεις σου για τον καιρό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *