Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 14-16/11/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα πιθανόν λίγες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σταδιακά σε όλα τα νησιά του Ιονίου στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και στη δυτική Κρήτη έως και αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 18 με 20 και στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που θα διακόπτονται από διαστήματα ηλιοφάνειας. Μόνο στην περιοχή της Πίνδου είναι πιθανόν να εκδηλώνονται κατά περιόδους λίγες σποραδικές βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια και τις Σποράδες ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 16.

++++++++++++++++++++

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και στα ανοιχτά καταιγίδες. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη δυτική Μακεδονία την κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη και θα σημειωθούν και εκεί λίγες μεμονωμένες βροχές άνευ σημασίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά η πιθανότητα να βρέξει είναι μικρή και κυρίως στη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7 και πιθανώς στα νότια 8 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 και 7 με 8 μποφόρ στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 18 με 22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα για πολύ λίγες ασθενείς βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στο εσωτερικό της πεδιάδας και βελτίωση το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης  με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής αλλά θα υπάρχουν και μικρά ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν στις Σποράδες στα 5 με 6 και το βράδυ πιθανόν 7 μποφόρ και θα φτάσουν τα 4 με 5 στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 8 έως 14 βαθμούς στα πεδινά των νομών Λάρισας και Μαγνησίας από 8 έως 15 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τα νησιά του Ιονίου  και την δυτική και νότια Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές και στα ανοιχτά των νησιών σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλονίκη έως και τη Σπάρτη τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη και θα εκδηλωθούν και εκεί λίγες σποραδικές βροχές με βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, στη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοί έως 8-9 μποφόρ ενώ στο Καρπάθιο βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά Ελλάδα και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα τμήματα και κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κατά περιόδους κυρίως σε τμήματα  πεδινά ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας που βλέπουν προς το Αιγαίο καθώς και στα ορεινά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας. Από αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθει και λίγα φαινόμενα θα παραμείνουν μόνο σε ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας που βλέπουν ανατολικά

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών έως και το απόγευμα με βελτίωση στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες 4 με 6 στα παραθαλάσσια λοιπά τμήματα και στα πεδινά θα πνέει ένας μεταβλητός άνεμος 2 με 3 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από 8 έως 15 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 16.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *