Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-13/11/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες και την ανατολική Στερεά και βόρεια Εύβοια που δεν αποκλείεται να σημειωθούν έως και το απόγευμα λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας. Αργά το βράδυ θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο  και τη θάλασσα Κυθήρων βόρειοι βορειοανατολικοί 8 και κατά τόπους 9 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα  και 3 με 4 στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Θράκη και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα θαλάσσια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας του.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα ανατολικά του Πηλίου και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί με πιθανότητα ασθενών βροχών και γρήγορης βελτίωσης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως έως το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και για λίγο πιθανόν 7 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και ανατολικοί 2-3 στα πεδινά και 3-4 μποφόρ στα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πεδινά του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 9 έως 14.

+++++++++++++++

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και στα νότια της Πελοποννήσου με μικρή πιθανότητα έως και το απόγευμα να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στην αρχή της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ καθώς και στη θάλασσα Κυθήρων και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν παντού έως το τέλος της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη την βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας νησιωτικές και ηπειρωτικές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στις Σποράδες 4 με 6 μποφόρ αρχικά με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πεδινά του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια τμήματα και τα τις Σποράδες από 7 έως 15.

+++++++++++++++++

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου την δυτική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακά από το απόγευμα και μετά θα σημειωθούν ασθενείς γενικά βροχές στα νησιά του Ιονίου ενώ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 5 και αργότερα και 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη τη βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και έως 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας νησιωτικές και ηπειρωτικές.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και ορεινά τμήματα της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πεδινά του Νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 16.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *