Που θα βρέξει αύριο 10 Νοεμβρίου 2021. Ψυχρή εισβολή και θυελλώδεις βοριάδες ενόψει(XAΡΤΕΣ).

Ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια θα πλησιάσει τη χώρα μας μέσα στη νύχτα και σε συνδυασμό με τις προϋπάρχουσες θερμές και υγρές αέριες μάζες θα δώσει ασθενείς βροχές αύριο έως και το απόγευμα σε αρκετές περιοχές όπως βλέπετε και στο χάρτη.

Ασθενείς κατά βάση βροχές που δεν λύνουν το πρόβλημα της ανομβρίας θα σημειωθούν από νωρίς τα ξημερώματα έως και το μεσημέρι σε τμήματα των νόμων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Κιλκίς Ημαθίας Καστοριάς Γρεβενών Ηρακλείου  Χανίων Πιερίας Πέλλας Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Μαγνησίας Φθιώτιδας Ευρυτανίας Αργολίδας Λακωνίας Κορινθίας Αρκαδίας. Σταδιακά αυτά τα ασθενικά φαινόμενα έως και το απόγευμα θα επικεντρωθούν κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και θα σταματήσουν.

Στον επόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε και σε μορφή χιλιοστών τα φαινόμενα που αναμένονται την αυριανή ημέρα στη χώρα. Τμήματα κυρίως που βλέπουν προς τα ανατολικά της Θεσσαλίας θα δεχθούν τις πιο αξιόλογες βροχές.

Επισημαίνω και πάλι ότι τα φαινόμενα θα είναι ασθενή.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα υπάρχει συννεφιά με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους και γρήγορη βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Για το νομό Αττικής προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες ψιχάλες στα βόρεια και ανατολικά του νόμου.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στο εσωτερικό που θα είναι περισσότερες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα που βλέπουν προς την ανατολή των νομών Λάρισας Μαγνησίας Τρικάλων και Καρδίτσας.

Μεγάλη προσοχή στους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικους άνεμους στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ καθώς και στη θάλασσα Κυθήρων από τις αμέσως επόμενες ώρες και ως και αύριο αργά το βράδυ.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *