Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-10/11/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πυκνή ομίχλη το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις  ηλιοφάνεια κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στο Αιγαίο που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κοιμηθεί κατά μέσο όρο από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία και την Θράκη ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάνει κατά τόπους στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι αλλά και αραιές νεφώσεις ενώ το πρωί και το βράδυ θα επικρατούν πυκνές ομίχλες κατά τόπους ακόμα και στα θαλάσσια τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με πυκνή ομίχλη το πρωί και το βράδυ και αραιές νεφώσεις με ηλιοφάνεια το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια νοτιανατολικοι 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10  έως 21 βαθμούς κελσίου σε περιοχές που θα διαλυθούν οι ομίχλες και ως 18 εκεί όπου θα παραμείνουν έως αργά το μεσημέρι. Στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στο βόρειο Ιόνιο την Μακεδονία και την Θράκη αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές το μεσημέρι. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη στη Μακεδονία και την Θράκη νωρίς το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς της Θεσσαλίας και του βορείου Αιγαίου και ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο νότιοι 2 αλλά από αργά το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσει σταδιακά βορειοανατολικό ρεύμα 5 με 6 και αργότερα και 7 μποφόρ ενώ θα ενισχυθούν οι άνεμοι και στη θάλασσα Κυθήρων από ανατολικές διευθύνσεις στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία για τελευταία ημέρα σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές καιρός 23 με 24 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αραιή συννεφιά κυρίως τις πρωινές ώρες και ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί  κατά τόπους στα πεδινά κυρίως τμήματα.

Λάρισα: προβλέπονται αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ το πρωί θα επικρατεί ομίχλη γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αρχικά αλλά προς τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει στις Σποράδες ένα βορειοανατολικό ρεύμα 4 με 5 μποφόρ και στα ορεινά τμήματα 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου σε περιοχές όπου ομίχλες θα διαλυθούν και έως 18 με 19 εκεί όπου θα παραμείνουν έως και το μεσημέρι στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Μακεδονία την Θεσσαλία την Εύβοια τις Σποράδες την ανατολική Στερεά  και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους με βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και τη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχούλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο και τη θάλασσα Κυθήρων έως και 9 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου νοτιοανατολικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη και την βόρεια Στερεά Ελλάδα από 4 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 23 με 25 κυρίως στη δυτική Ελλάδα την Ρόδο και τη νότια Κρήτη. Σταδιακή σημαντική πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές από το βράδυ και μετά.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως γύρω από την πεδιάδα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κατά περιόδους και βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν θα πνέουν βορειοανατολικοί στις Σποράδες έως και 6 με 7 μποφόρ, 3 με 5 στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα και 2 με 4 στην πεδιάδα αλλά και τα ορεινά τμήματα με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Μαγνησίας από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *