Τάση του καιρού έως τα τέλη Δεκεμβρίου με την ανάλυση των κυμάτων Rossby.

11 με 15 Νοεμβρίου.

Αξιόλογη διαταραχή από τα δυτικά θα δώσει αρκετά φαινόμενα στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Λιγότερα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

 

16 με 20 Νοεμβρίου.

Συνεχίζονται κατά διαστήματα οι διαταραχές από τα δυτικά με αξιόλογα πόσα βροχοπτώσεων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θερμοκρασία σε πτώση την κεντρική και βόρεια χώρα κυρίως όπου θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα αυτών των περιοχών.

 

21 έως 25 Νοεμβρίου.

Άστατος καιρός με διαστήματα βελτιωμένου καιρού κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας αλλά και τοπικά φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια κυρίως. Θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βελτιωμένος σημαντικά ο καιρός στα νοτιοανατολικά τμήματα.

 

26 με 30 Νοεμβρίου.

Σχετικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στα βορειοδυτικά δεν αποκλείεται λίγες ασθενείς βροχές. Θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

 

1 με 5 Δεκεμβρίου.

Εκ νέου ανάπτυξη ισχυρών βαρομετρικών χαμηλών στα δυτικά της χώρας μας με αποτέλεσμα αρκετά έως πολλά φαινόμενα στο Ιόνιο και την δυτική χώρα ενώ τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα κεντρικά βόρεια και ανατολικά τμήματα. Πολύ λιγότερο τα φαινόμενα στα νοτιοανατολικά. Σταδιακή πτώση θερμοκρασίας στη βόρεια κεντρική και ανατολική χώρα με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να κάνουν εκ νέου την εμφάνιση σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

6 με 10 Δεκεμβρίου.

Κακοκαιρία κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχές και καταιγίδες στα νότια και νησιωτικά τμήματα ενώ χιονοπτώσεις σταδιακά θα κατέβουν από τα ορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής ανατολικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

11 με 15 Δεκεμβρίου.

Διατήρηση της κακοκαιρίας  με μικρότερη ένταση κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές της χώρας με έμφαση κυρίως στα κεντρικά ανατολικά και νότια τμήματα. Χιονοπτώσεις στις ορεινές κυρίως περιοχές με τη θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής βόρειας και ανατολικής χώρας.

 

16 με 20 Δεκεμβρίου.

Σημαντική βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα. Λίγα έως ελάχιστα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά τμήματα. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

21 με 25 Δεκεμβρίου.

Βελτιωμένος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ από τα δυτικά υπάρχει ενδεχόμενο για λίγα σποραδικά φαινόμενα. Θερμοκρασία σε πτώση με επικράτηση ισχυρών βοριάδων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η ανάλυση θα ανανεώνεται με τα νεότερα στοιχεία κάθε βδομαδα.

Επισήμανση!!

Οποιεσδήποτε εκτιμήσεις πάνω από 4-5 ημέρες έχουν χαμηλό ποσοστό επιβεβαίωσης και δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σοβαρά. Προσπαθούμε απλά να δώσουμε με διάφορες τεχνικές την τάση του καιρού για τις επόμενες εβδομάδες και δεν είναι πρόγνωση.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *