Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-7/11/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ)

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Μακεδονία την Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές άνευ σημασίας μέχρι το απόγευμα και βελτίωση στη συνέχεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς αλλά ακόμα και νησιωτικών τμημάτων του Αιγαίου τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι 2-4.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά από 7 έως 22 βαθμούς και σε τμήματα της δυτικής Ελλάδας της ανατολικής Στερεάς της Πελοποννήσου της Κρήτης και της Ρόδου 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και περιορισμένη ορατότητα το πρωί  και το βράδυ από ομίχλες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες το πρωί και το βράδυ αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα είναι ασθενείς μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και περιοχής Αλμυρού από 8 έως 21 και τοπικά 23 βαθμούς Κελσίου εκεί που οι ομίχλες θα διαλυθούν και στον υπόλοιπο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 22.

++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών άνευ σημασίας ενώ αργά το βράδυ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στο βόρειο Ιόνιο με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες σε πολλά τμήματα της ανατολικής χώρας ακόμα και νησιώτικα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 24 με 27 όπως και στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και τοπικές ομίχλες ενώ θα υπάρχουν και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και έντασης.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Τις πρωινές και βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικής ομίχλης γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και μόνο στα βουνά της Πίνδου νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 22.

+++++++++++++++++++++++

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως σε ορεινές περιοχές και στα βόρεια σύνορα της χώρας. Περιορισμένη ορατότητα από πυκνές κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες σε πολλές ηπειρωτικές αλλά και νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί αρχικά 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα που πιθανόν αργότερα να φτάσουν τα 5.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία και την Θράκη ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει κατά τόπους τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές ομίχλες κατά τόπους πυκνές γύρω από ποτάμια και λίμνες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ το πρωί και το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη από τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 22.

+++++++++++++++++++++++

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην Εύβοια και την Θράκη θα υπάρχουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία και την Θράκη ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τοπικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ με πιθανότητα τοπικής ομίχλης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ με πιθανότητα τοπικής ομίχλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στις Σποράδες ένα βορειοανατολικό ρεύμα θα υπάρχει κατά περιόδους 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 21.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *