Που θα βρέξει αύριο Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021. Αναλυτικοί χάρτες και πρόγνωση

Συνεσφιγμένο μέτωπο θα επηρεάσει αύριο για λίγες ώρες τον καιρό της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με αποτέλεσμα σποραδικά φαινόμενα.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων φαίνεται το συνεσφιγμένο μέτωπο το οποίο θα περάσει πάνω από τη χώρα μας και θα κινηθεί από το μεσημέρι και μετά στο ανατολικό Αιγαίο διαλυομενο. Κομμάτι αυτού θα διατηρηθεί στη δυτική χώρα δίνοντας παρατεταμένες βροχές και καταιγίδες.

Στον επόμενο χάρτη βλέπετε τις περιοχές που θα επηρεαστούν από λίγες βροχές και καταιγίδες στο χρωματισμένο πλαίσιο. Οι βροχές δεν θα είναι εκτεταμένες σε όλες αυτές τις περιοχές αλλά διάσπαρτες εδώ και εκεί και τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και το ανατολικού Αιγαίου. Λίγες σποραδικές καταιγίδες με το σήμα προειδοποίησης δεν αποκλείονται κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αντίθετα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά και το κεντρικό κομμάτι της Πελοποννήσου τα φαινόμενα θα είναι πιο πολύ για περισσότερες ώρες και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Δεν αποκλείονται και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχής σε κάποιες από αυτές τις περιοχές.

Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά στη δυτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο ενώ στις ενδιάμεσες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα και μετά.

Μεγάλη προσοχή και στις πυκνές ομίχλες που θα σημειωθούν αύριο το βράδυ σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως σε αυτές τις οποίες θα έχει βρέξει με συνοδεία ασθενών ανέμων.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται πρόσκαιρη αύξηση της συννεφιάς τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ στο Θερμαϊκό δεν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα. Ο καιρός μετά τις 15:00 με 16:00 το μεσημέρι θα σημειώσει βελτίωση.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις  προ μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές ή μπόρες με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο το πρωί συννεφιά και να σημειώνονται σε όλο το διαμέρισμα αλλά και τις Σποράδες σποραδικές βροχές και λίγες μπόρες και μόνο στην Πίνδο δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα έως και το μεσημέρι. Σχετικά γρήγορα μετά τις 13:00 με 15:00 το μεσημέρι ο καιρός στα βελτιωθεί σημαντικά σε όλο το διαμέρισμα εκτός ίσως από τα βουνά της Πίνδου από κάποιες μεμονωμένες μπόρες θα εκδηλώνονται ως αργά το απόγευμα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *