Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/11/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται συννεφιά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στις Σποράδες με τοπικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση προς το μεσημέρι και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα σε τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Μακεδονίας από πιθανές ομίχλες. Σταδιακά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις από τα δυτικά θα αρχίσουν να αυξάνονται αλλά τα φαινόμενα θα είναι λίγα και θα επηρεάσουν μόνο τμήματα των νησιών του Ιονίου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα νότια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στα βόρεια και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα ανοιχτά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης  στο εσωτερικό της Ηπείρου της Πελοποννήσου και του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τοπικά τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, περιορισμένη ορατότητα το πρωί από πιθανές ομίχλες κοντά σε λίμνες και ποτάμια ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στην Πίνδο προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια και περιορισμένη ορατότητα γύρω από την πόλη νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα και νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 18.

+++++++++++++++++

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά την Πελοπόννησο και τμήματα της ανατολικής Στερεάς τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Λίγα φαινόμενα προς τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν και σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της υπόλοιπης Στερεάς και Πελοποννήσου και αργότερα στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μικρής έντασης και διαρκείας. Μέχρι αργά το βράδυ τοπικές μπόρες θα σημειώνονται και σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ στα δυτικά και ηπειρώτικα τμήματα ο καιρός τα έχει βελτιωθεί. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανόν τοπικά έντονα σε τμήματα της Κέρκυρας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί δυτικοί αρχικά 5 με 6 και αργότερα 2 με 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ένας νότιος άνεμος 5 με 6 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα και στη θάλασσα Κυθήρων.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και στο εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου ενώ σε υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αξιόλογες στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστούν ασθενικά φαινόμενα και τα υπόλοιπα τμήματα του διαμερίσματος με βελτίωση το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν πρόσκαιρα και υπάρχει πιθανότητα για σύντομη ασθενή βροχή με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια και νησιώτικα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και προς το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 15 και τοπικά 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 19.

++++++++++++++++

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σύντομες μπόρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα που πιθανόν να είναι πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα βόρεια 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο γενικά νότιοι 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη το εσωτερικό της Ηπείρου και της Πελοποννήσου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 22 με 24 και πιθανόν σε κάποιες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου της Κρήτης και της Ρόδου 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά το πρωί και το βράδυ θα επικρατούν τοπικά πυκνές ομίχλες σε πολλές περιοχές της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά το πρωί και το βράδυ θα υπάρχουν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά και ορεινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια  ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ το πολύ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 17 και τοπικά 18 με 19 βαθμούς σε περιοχές που οι ομίχλες θα διαλυθούν ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *