Που θα βρέξει αύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικοί χάρτες και πρόγνωση

Το βαρομετρικό χαμηλό που στροβιλίζεται εδώ και πολλές μέρες στην κεντρική Μεσόγειο έχει μετατραπεί σε κλασικό βαρομετρικό χαμηλό και μέσω του δυτικού ρεύματος στη μέση τροπόσφαιρα θα κινηθεί νοτιότερα της Κρήτης και σταδιακά θα διαλυθεί.  Απομεινάρια του βαρομετρικού χαμηλού και όχι κυκλώνα όπως κάποιοι άσχετοι με το αντικείμενο ακόμα και επαγγελματίες αναφέρουν ακόμα θα δώσει αρκετά φαινόμενα στη νότια νησιωτική Ελλάδα.

Όπως βλέπετε στον πρώτο χάρτη το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι στα νότια της Κρήτης και θα έχουν αναπτυχθεί κάποια υποτυπώδη μέτωπα τα οποία θα δίνουν φαινόμενα όπως βλέπετε και στο βέλος σε μία περιοχή που καλύπτει την νοτιοανατολική Ελλάδα.

https://www.metoffice.gov.uk/

Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε τα φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας λόγω του βορειοανατολικού ρεύματος και της μικρής αστάθειας που θα μεταφερθεί από το βαρομετρικό χαμηλού που θα σημειωθούν σε τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που βλέπουν  προς το Αιγαίο. Μόνο σε τμήματα της Εύβοιας προσήνεμα στο βορειοανατολικό άνεμο τα φαινόμενα πιθανόν να είναι αξιόλογα.

Αντίθετα στην περιοχή της Κρήτης της Καρπάθου των Δωδεκανήσων και επιλεκτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων η αστάθεια θα δίνει σποραδικές καταιγίδες οι οποίες βλέπετε με το σήμα προειδοποίησης σε ποιες περιοχές ενδέχεται να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια αλλά θα είναι κατά τόπους έντονα σε αυτές τις περιοχές.

Για το νομό Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα αλλά μόνο ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις.

Για το νομό Αττικής προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα βόρεια και ανατολικά του νόμου να σημειωθούν ελάχιστα φαινόμενα.

Για τη Θεσσαλία θα υπάρχουν κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και κυρίως σε τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ορεινά και ημιορεινά, τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και το Πήλιο και η Όθρυς από το νομό Μαγνησίας να δέχονται κάποιες τοπικές βροχές. Υπάρχει πιθανότητα και στις Σποράδες να σημειωθούν λίγα φαινόμενα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Που θα βρέξει αύριο Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021. Αναλυτικοί χάρτες και πρόγνωση

  1. Αντώνης says:

    Μπράβο Βασίλη, έβαλες τα “γυαλιά” σε αρκετούς σήμερα! Κανένας δεν πρόβλεψε βροχή σήμερα..
    Ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *