Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-31/10/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Χαλκιδική την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια και αργότερα την Πελοπόννησο την Κρήτη και τα νησιά του νότιου Ιονίου τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα που βλέπουν στο Αιγαίο, στο εσωτερικό της Κρήτης και στα παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου μικρής έντασης και διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας κατά κύριο λόγο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 στα βόρεια και 8 μποφόρ στα νοτιότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 0 έως 18 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και το κεντρικό κομμάτι της Πελοποννήσου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάνουν τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται νεφελώδης καιρός με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες άνευ σημασίας πού από το απόγευμα και μετά θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στις Σποράδες και 7 μποφόρ με εξασθένηση και 2-4 στα πεδινά και ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Αγχιάλου από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 17.

+++++++++++++++++++++++

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Θράκη την κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του νότιου Ιονίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές σε τμήματα που βλέπουν προς το Αιγαίο ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι λίγο περισσότερα. Από το απόγευμα και μετά τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και σε τμήματα των Δωδεκανήσων πού γύρω από τη Ρόδο πιθανόν να είναι ισχυρά. Λίγες τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στη Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη Θράκη το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση και 7 με 8 στα νότια του Ιονίου με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης της βόρειας Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάνουν τις 21 με 22 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από το απόγευμα και μετά θα  σταματήσουν. Περιορισμένη ορατότητα πιθανόν να υπάρξει σε κάποια τμήματα το πρωί και το βράδυ από αραιές ομίχλες.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες 2-4 στα ορεινά τμήματα ενώ το απόγευμα θα στραφούν και στα πεδινά πρόσκαιρα σε ανατολικούς 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και της περιοχής Αγχιάλου από από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 17.

+++++++++++++++++++++

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Χαλκιδική την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες την Θράκη την ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στη Μαγνησία στις Σποράδες στο νομό Ευβοίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας Καρδίτσας που βλέπουν προς την ανατολή ενώ τα φαινόμενα σε τμήματα από τη Χίο μέχρι και τη Ρόδο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγες βροχές άνευ σημασίας είναι πιθανόν να σημειωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας και τα φαινόμενα μέχρι αργά το βράδυ θα επικεντρωθούν μονο στα Δωδεκάνησα. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα βόρεια και 6 με 7 στα νότια με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 1 έως 19 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας ενώ στα υπόλοιπα τμήματα φτάνει κατά το πα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και στα ορεινά των της Καρδίτσας και των Φαρσάλων που βλέπουν στα ανατολικά αλλά σταδιακά ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν και πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές που το απόγευμα θα στραφούν για λίγο σε ανατολικούς 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 18.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *