Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-28/10/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία την Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο τα νησιά του νότιου Ιονίου την δυτική Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νησιωτικά πιθανόν λίγες καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να επικεντρώνονται στα δυτικότερα τμήματα της χώρας και να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανόν στα βόρεια αρχικά και 9 μποφόρ και ανατολικοί στο Ιόνιο 6 με 7 και στα νότια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία την Θεσσαλία την Θράκη την ανατολική Στερεά την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάνει τοπικά τους 19 με 22 και στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές στα πεδινά που σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα επικεντρωθούν περισσότερο στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου καθώς και στην Οθρυς και τα Άγραφα.  Ανεπηρέαστες οι Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και 3 με 5 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα τα πεδινά και τα ορεινά της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νόμων Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας και στην περιοχή του Αλμυρού από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα τις Σποράδες και τα υπόλοιπα της Μαγνησίας από 13 έως 16.

+++++++++++++++++++++++

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα ηπειρωτικά τμήματα τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και θα σημειώνονται έως και το απόγευμα λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα το νότιο Ιόνιο και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Έως αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού εκτός από τη δυτική Στερεά την Πελοπόννησο και τα νησιά του νότιου Ιονίου όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο απο ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα κεντρικά ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 1 έως 17 βαθμούς στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη την βόρεια Στέρεα και το εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάνει τους 20 με 22 και στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που ενδέχεται να δώσουν λίγες βροχές έως και το μεσημέρι κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοι 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα και το εσωτερικό της πεδιάδας ανατολικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στην περιοχή του Αλμυρού από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 10 έως 16.

+++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Προβλέπεται κάλος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και αργότερα στη Θεσσαλία την Στερεά την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές που θα είναι πιο πολλές στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου. Έως αργά το βράδυ λίγα φαινόμενα πιθανόν να σημειωθούν και στην δυτική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί 7 με 8 και τοπικά στα νότια τμήματα και 9 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση και στα βορειότερα.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου στην Μακεδονία την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 19 με 21 και στην Κρήτη και την ανατολική Ρόδο στους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά πριν το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές σε ορεινά τμήματα που βλέπουν προς την ανατολή.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ορεινά 3 με 4 μποφόρ ενώ στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 17.

+++++++++++++++++++++

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου Eθνική εορτή.

Προβλέπεται σταδιακή αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο την Στερεά Ελλάδα την Θεσσαλία την Πελοπόννησο τη δυτική Μακεδονία την Κρήτη και πιθανόν τμήματα των Σποράδων με τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα μόνο σε νησιά του Ιονίου και πιθανόν σε τμήματα της Θεσπρωτίας της Άρτας της Πρέβεζας της Αιτωλοακαρνανίας της Αχαΐας της Ηλείας της Μεσσηνίας της Λακωνίας και των Χανίων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς στα νότια για λίγο 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη την βόρεια Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάνει τους 21 με 23 και στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας Μαγνησίας και στις Σποράδες με βελτίωση προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που θα διατηρηθούν έως και αργά το απόγευμα. Πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα ορεινά 3 με 4 και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 7 έως 15 στο νομό Λάρισας από 7 έως 16 και στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *