Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/10/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές που πιθανόν να επηρεάσουν και τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και των ορεινών της δυτικής Θεσσαλίας έως και το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στη Θράκη μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγα σποραδικά φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο 4 με 5 ενώ στη θάλασσα Κυθήρων θα πνέουν ένα δυτικό ρεύμα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 5 έως 22 βαθμούς και τοπικά σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, ανατολικής Πελοποννήσου, βόρειας Κρήτης και ανατολικής Ρόδου 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας σε άλλα και τοπικές νεφώσεις που θα είναι περισσότερες στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου θα σημειώνονται κατά περιόδους έως και το βράδυ λίγες τοπικές βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 22 και πιθανόν 23 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

++++++++++++++++

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές που θα είναι πιο πολλές στο νησιωτικό τμήμα όπου θα εκδηλωθούν και λίγες καταιγίδες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν και εκεί λίγες σποραδικές μπόρες βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 7 έως 23 και σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές της Στερεάς Ελλάδας της ανατολικής Πελοποννήσου της ανατολικής Ρόδου και της Κρήτης 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές μέχρι το πρωί. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και υπάρχει και πάλι μικρή πιθανότητα σύντομων βροχών.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη αλλά και στα πεδινά και ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια από 13 έως 23.

+++++++++++

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη τα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και πιθανόν την ανατολική Εύβοια τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές κατά περιόδους οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς της Πελοποννήσου των Σποράδων και του βόρειου Αιγαίου μικρής έντασης και διάρκειας. Τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα διαρκέσουν ασθενικά έως και αργά το βράδυ ενώ θα σημειωθούν λίγες μπόρες και στα βόρεια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά γρήγορα θα στραφούν στο Θερμαϊκό σε βορειοδυτικούς 7 μποφόρ και αργότερα και στο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 7 και τοπικά 8 με 9 μποφόρ στα βόρεια πελάγη και 4-6 στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 19 με 22 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και μόνο στην Κρήτη και την ανατολική Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με λίγες τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά ημιορεινά και παραθαλάσσια τμήματα ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα και για τις πεδινές περιοχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών κατά περιόδους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά γρήγορα θα στραφούν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες σε βορειοδυτικούς 7 μποφόρ και ανατολικούς 3 στα πεδινά αλλά το απόγευμα θα στραφούν παντού σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 4-5 μποφόρ στα πεδινά και ορεινά τμήματα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *