Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21/10/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (Σέρρες, Καβάλα, Δράμα) της ανατολικής Θεσσαλίας της Εύβοιας της ανατολικής Πελοποννήσου της βόρειας Κρήτης και των νησιών του νοτίου Ιονίου τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές οι οποίες το απόγευμα θα επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου με βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο καθώς και στα ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 6 έως 21 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάνει κατά τόπους στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου όπως και στην ανατολική Ρόδο.

Θεσσαλία: προβλέποντας τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας με σποραδικές μπόρες πού το απόγευμα θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα πεδινά και ορεινά τμήματα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κυρίως στα ορεινά τμήματα από ομίχλες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα για σύντομες βροχές. Πιθανόν περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες γύρω από ποτάμια.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό και τα ορεινά και βορειοανατολικοί 2 έως 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Αλμυρού από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 19.

++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας Χαλκιδικής Σερρών, Καβάλας, Ευβοίας Αττικοβοιωτίας νησιών νότιου Ιονίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας καθώς και βόρειας Κρήτης και δεν αποκλείεται μέχρι και το απόγευμα κάποιες λίγες ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Περιορισμένη ορατότητα με τοπικές ομίχλες σε τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 στο Ιόνιο βόρειοι 2-3 ενώ στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας ενώ σε δυτικά και νότια τμήματα καθώς και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και την Ρόδο θα φτάνει τοπικά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα ορεινά τμήματα και τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις έως και το απόγευμα με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών. Περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα πεδινά αλλά και ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλη γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παράλια 3 με 4 μποφόρ βορειοανατολικοι στις Σποράδες με την ίδια ένταση και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά τμήματα που το απόγευμα θα γίνουν για λίγο ανατολικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Αλμυρού από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 19.

++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το απόγευμα και το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Κέρκυρα και την Ήπειρο και δεν αποκλείεται λίγες μεμονωμένες βροχές. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από ομίχλη σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στο βόρειο Ιόνιο και το Θερμαϊκό νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα γενικά μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά τόπους από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στην Κρήτη και την ανατολική Ρόδο θα φτάνει κατά τόπους και τους 24 με 25.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από ομίχλες που θα διαλύονται στη συνέχεια.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.  Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ με πιθανότητα ομίχλης γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα ορεινά δυτικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *