Που θα βρέξει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021.

Απομεινάρια της κακοκαιρίας που μας πέρασε και ψυχρές ασταθείς αέριες μάζες θα δώσουν αύριο Δευτέρα φαινόμενα σε κάποιες περιοχές της χώρας.  Όπως βλέπετε και στον αποκλειστικό χάρτη που ετοιμάσαμε για εσάς τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και πιθανόν Πιερίας καθώς και το ανατολικό κομμάτι της Πελοποννήσου και κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της Αρκαδίας της Αργολίδας και της Λακωνίας θα δεχθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες μέσα στη νύχτα έως και αύριο το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται μέσα στη θάλασσα να είναι κατά τόπους έντονα.

Περιορισμένη αστάθεια θα δώσει και σε κάποιες άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου αλλά και σε κάποια άλλα τμήματα όπως βλέπετε με το σηματάκι της αστραπής λίγες σποραδικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται τοπικές μπόρες μέσα στη νύχτα και αύριο το πρωί στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ στο εσωτερικό της πεδιάδας θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως τοπικές βροχές που επηρεάζουν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα και πολύ λιγότερο κάποια πεδινά.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν αναμένεται φαινόμενα εκτός ίσως από το Χορτιάτη με λίγες τοπικές μπόρες.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται λίγες τοπικές μπόρες στα ανοιχτά του Σαρωνικού με μικρή πιθανότητα να επηρεάσουν και κάποια νότια τμήματα παραθαλάσσια του νόμου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *