Ισχυρή φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας το διήμερο 14 και 16 Οκτωβρίου. (τελική εκτίμηση).

Χρειάζεται αρκετή προσοχή αφού θα υπάρχουν κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα την σημερινή ημέρα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στις περιοχές που αναφέραμε τις προηγούμενες ημέρες. Όλα τα νησιά του Ιονίου και η δυτική ηπειρωτική χώρα καθώς και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας δέχτηκαν από το πρωί έως και τώρα πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχόπτωσης.  Επίσης γραμμή καταιγίδων επηρέασε και το νομό Αττικής με υψηλά ποσά βροχής που κυμάνθηκαν  πάνω από 40 με 70 στο κεντρικό κομμάτι του νόμου ενώ περιφερειακά ήταν αρκετά λιγότερα.

Από δω και πέρα στη συνέχεια της ημέρας αλλά και την αυριανή και μεθαυριανή ημέρα θα συνεχιστούν τα ισχυρά φαινόμενα σε αυτές ακριβώς τις περιοχές ενώ θα επεκταθούν και σε κάποιες ακόμα όπως τμήματα του ανατολικού Αιγαίου τμήματα της κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας και μεγάλο μέρος της δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου (επίπεδο 3).

Αξιόλογες βροχές ποτιστικού τύπου θα σημειωθούν στις περιοχές του μεγαλύτερου μέρους της ηπειρωτικής χώρας καθώς και του βορείου Αιγαίου που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα (επίπεδο 2).

Τέλος υπάρχουν και οι περιοχές των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων που αν και θα δεχθούν κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως το βράδυ σήμερα και την αυριανή και μεθαυριανή μέρα δεν φαίνεται να δημιουργούνται προβλήματα (επίπεδο 1).

Για την περιοχή της Θεσσαλίας θα συνεχιστούν οι ποτιστικές βροχές και τις επόμενες 36 ώρες κατά περιόδους χωρίς να φαίνεται κάποια μεγάλη ένταση και δημιουργία προβλημάτων.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν οι αξιόλογες βροχές που κατά περιόδους θα είναι και ισχυρές έως και το Σάββατο το πρωί και υπάρχει πιθανότητα για κάποιους τοπικές πλημμύρες περιορισμένης έκτασης.

Για το νομό Αττικής χρειάζεται αρκετή προσοχή αφού θα συνεχιστούν οι έντονες βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και την αυριανή ημέρα αλλά και σήμερα έως και το βράδυ. Λόγω της πολεοδομικής αναρχίας που υπάρχει και των περιορισμένων διαφυγων του νερού η πιθανότητα τοπικών πλημμυρών είναι μεγάλη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους αρμόδιους. Καλύτερα να μην υπάρχουν μετακινήσεις ανθρώπων σε περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες τις ώρες που υπάρχουν έντονα φαινόμενα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

4 thoughts on “Ισχυρή φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας το διήμερο 14 και 16 Οκτωβρίου. (τελική εκτίμηση).

 1. Αντώνης says:

  Βασίλη, ο μετεωρολογικός σταθμός του Κέντρου Λάρισας δείχνει μηδέν βροχή σήμερα, ενώ του αεροδρομίου Μυρίνης δείχνει στοιχεία Ιουλίου..
  Τι συμβαίνει; Λειτουργούν;

  • Βασίλειος Πανάκογλου says:

   Ο σταθμός στην Μυρινη δεν δούλεψε ποτέ γιατί τελικά δεν είχαν ίντερνετ στο αεροδρόμιο. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

   Ο άλλος ο σταθμός είναι ξαδέρφου μου αλλά δεν μετρά καλά βροχόπτωση γιατί είναι πολύ κοντά σε στέγη. Έχει και κάποια προβλήματα ο υπολογιστής οπότε θα υπάρχουν συχνές διακοπές. Να ελέγχεις μόνο τον δικό μου σταθμό στο ΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *