Κλιματική αλλαγή το παρελθόν το παρόν και το μέλλον του πλανήτη.

Στις 12 Οκτωβρίου 2021 σε τηλεφωνική επικοινωνία συζητήσαμε πολλά θέματα πάνω στην κλιματική αλλαγή και ξεκαθαρίσαμε το τοπίο. Ο Pressing 90,1 FM και η εκπομπή ”μαλλιά κουβάρια” αφιέρωσε δύο ολόκληρες ώρες για να αναδείξουμε αυτό το σοβαρό θέμα που τόσο πολύ άρχισε να ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο και τα επόμενα χρόνια θα ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερους.

Συζητήσαμε και για την περιοχή της Θεσσαλίας για τις κινήσεις που γίνονται ή δεν γίνονται προς τη βελτίωση της κατάστασης. 

Επίσης ξεκαθαρίσαμε και το τοπίο σχετικά με τη λίμνη Κάρλα και για το αν αυτή επηρεάζει ή όχι τον καιρό της ανατολικής Θεσσαλίας. 

Ένα άλλο θέμα που ταλανίζει πολύ κόσμο τα τελευταία πολλές δεκάδες χρόνια είναι το θέμα των ημερομηνιών και αναλύσαμε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση πάνω σε αυτήν τη μέθοδο.  Είναι απλά ένα κομμάτι της παράδοσης της χώρας μας και τίποτα παραπάνω.

Τέλος δώσαμε και τα πρώτα στοιχεία που υπήρχαν για τη σημαντική αλλαγή του καιρού στη χώρα στις 14 και 15 του μήνα ενώ τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ούτε μεσογειακού κυκλώνα αλλά ούτε και βροχοπτώσεων ρεκόρ όπως στο προηγούμενο έτος στον ΄΄Ιανό΄΄.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *