Ισχυρή κακοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου. (2η εκτίμηση).

Σε συνέχεια της χθεσινής 1ης εκτίμησης των φαινομένων για την Πέμπτη και την Παρασκευή αναρτούμε την 2η εκτίμηση των φαινομένων σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία.

Σταθεροποιούνται οι περιοχές που φαίνεται ότι θα έχουν τα εντονότερα προβλήματα.  Αυτές είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 στον αποκλειστικό χάρτη που ετοιμάσαμε για σας. Δεν έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις από τη χθεσινή ημέρα απλά επεκτείνονται κάποιες από αυτές. Τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου η δυτική Στερεά η δυτική και νότια Πελοπόννησος τμήματα της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και νησιά του βόρειου Αιγαίου βρίσκονται στο κόκκινο. Σε αυτές τις περιοχές όλα τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν μεγάλα ύψη βροχής. Είναι μεγάλη η πιθανότητα τοπικά να σημειωθούν και πάνω από 100 με 150 χιλιοστά υετού σε πολλές από αυτές τις προαναφερθείσες περιοχές.

Στη συνέχεια έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας που βρίσκεται στο επίπεδο 2 όπου θα υπάρξουν σημαντικές και αξιόλογες βροχές που όμως δεν δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.  Θα έλεγα ότι αυτό το επίπεδο είναι το επίπεδο επαγρύπνησης και όχι συναγερμού. Η εκτίμηση που έχω είναι ότι προχωρώντας προς την έναρξη των φαινομένων θα υπάρξουν και κάποια άλλα τμήματα της χώρας που θα περάσουν από το επίπεδο 2 στο επίπεδο 3 και θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Θα είμαστε εδώ βέβαια και για τα νεότερα.

Τέλος υπάρχει ένα κομμάτι της χώρας που περικλείει τις Κυκλάδες τμήμα των Δωδεκανήσων και την Κρήτη που θα έχουμε μπόρες και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες όμως γενικά θα είναι πολύ μικρής έντασης και διάρκειας και περικλείονται στο επίπεδο 1.

Επίσης για την δικιά σας ευκολία αναρτάται και ένας γεωγραφικός χάρτης της Ελλάδας πιο κάτω με όλους τους νομούς ώστε και αυτοί που δεν γνωρίζουν από γεωγραφία να αντιληφθούν ποια είναι η δικιά τους περιοχή και σε ποιο επίπεδο βρίσκεται.

Αύριο το απόγευμα θα αναρτηθεί και αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τις 14 -15 και 16 του μήνα με όλα τα τελευταία στοιχεία.

Γεωγραφικός χάρτης της Ελλάδας

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *