Που θα βρέξει 12/10/2021 Ελλάδα (Χαρτες)

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.
Θα μπορείτε έτσι να έχετε μία εικόνα της περιοχής σας και σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες.

Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε την χώρα χωρισμένη σε επίπεδα 1 έως 5 από άποψη βροχόπτωσης στις 12 Οκτωβρίου.

Περιληπτικά να πούμε ότι και με τα βραδινά προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι αρκετή βροχή θα σημειωθεί αύριο σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όπου μεγάλο μέρος  τους θα βρίσκεται στο επίπεδο 3 και τοπικά στο 4 καθώς και κάποια ορεινά τμήματα του νομού Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Πρέβεζας  και Άρτας.

Στην υπόλοιπη χώρα όπως βλέπετε και στο επίπεδο 1 και 2 δηλαδή θα σημειωθούν απλά τοπικές βροχές/μπόρες κυρίως σε τμήματα του Ιονίου της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, νησιών του ανατολικού Αιγαίου και διάσπαρτα σε κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας των Σποράδων της ανατολικής Ευβοίας και ορεινών τμημάτων της Κρήτης.

Όπως έχω πει πολλάκις δεν υπάρχει χρόνος για προσωπικά μηνύματα. Συντονιστείτε λοιπόν και αντιληφθείτε πώς δουλεύει το σύστημα στο site μας με τον τόσο εύκολο τρόπο των επιπέδων ώστε να γνωρίζετε σε ποιο επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται η δικιά σας περιοχή.

Επίσης επειδή και πάλι θα με ρωτήσουν τι φαίνεται για την Πέμπτη και την Παρασκευή σας κατευθύνω στην ανάλυση που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στο site μας.

 

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *