Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-10/10/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά την δυτική Πελοπόννησο την Μακεδονία την Θεσσαλία στη βόρεια Στερεά Ελλάδα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα στην αρχή της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Ιονίου ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα διατηρηθούν με μειωμένη ένταση έως και αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας σε τμήματα των νομών Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας Τρικάλων Καρδίτσας Άρτας Πρέβεζας Κέρκυρας Ημαθίας Πιερίας Πέλλας  Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ανατολικοι 6 με 7 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα πελάγη μεταβλητοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία σε φθινοπωρινά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 7 έως 17 βαθμούς στη Μακεδονία την Θεσσαλία την Θράκη ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο έως και 27. 

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα πεδινά τμήματα και λίγες τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Σποραδικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στις Σποράδες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα παραθαλάσσια τμήματα του Κισσάβου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου όπου χρειάζεται η δέουσα προσοχή.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους αλλά και μικρά ανοίγματα του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και ανατολικοί ασθενείς στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 13 έως 17 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τον στις Σποράδες από 16 έως 21.

++++++++++++++++++

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την Θεσσαλία την δυτική και κεντρική Μακεδονία και κατά τόπους στη δυτική και νότια Πελοπόννησο με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα και κυρίως στη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου την Αττικοβοιωτία στην Εύβοια τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός μέχρι και το μεσημέρι θα παραμείνει καλός. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο και κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στους νόμους Σερρών-Δράμας Καβάλας και Ξάνθης. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου ενώ μάλιστα στα νησιά του Ιονίου όπως στην Κέρκυρα την Λευκάδα την Κεφαλονιά την Αιτωλοακαρνανία τα Ιωάννινα την Θεσπρωτία και την Αχαΐα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεπηρέαστα έως και αργά το βράδυ η Αττική η Βοιωτία η Εύβοια οι Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά και 7 στο Ιόνιο νότιοι 5 με 6 μποφόρ και από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η θερμοκρασία σε φθινοπωρινά επίπεδα θα κυμανθεί στη Μακεδονία την Θράκη την Θεσσαλία την βόρεια Στερεά Ελλάδα και το εσωτερικό της Ηπείρου από 8 έως 19 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα φτάνει τοπικά τους 23 με 25 ενώ στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο τους 27 με 28.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές που θα είναι πιο πολλές τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας που βλέπουν προς την ανατολή. Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες δεν αποκλείονται και λίγες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά τμήματα από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 13 έως 19 βαθμούς ενός το νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *