Αρκετές βροχές και καταιγίδες το διήμερο 7 και 8 Οκτωβρίου.(2η εκτίμηση).

Σε συνέχεια της 1ης εκτίμησης των φαινομένων που αναρτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου έχουμε τις εξής διαφοροποιήσεις.

Φαίνεται ότι ο πυρήνας των πιο έντονων καιρικών φαινομένων θα βρίσκεται στην περιοχή της Κέρκυρας ολόκληρης της Ηπείρου της Αιτωλοακαρνανίας της Κεφαλλονιάς της Λευκάδας και πιθανόν στα ανατολικά τμήματα των νομών Ευρυτανίας Τρικάλων Καρδίτσας Γρεβενών Καστοριάς  Ημαθίας Πιερίας Λάρισας και Πέλλας (επίπεδο 3).  Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες πρώτα στα δυτικά τμήματα και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα με συνοδεία χαλαζόπτωσης και πιθανότητα τοπικών πλημμυρών.

Αξιόλογες βροχές κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής  Μακεδονίας  και στους νόμους Κιλκίς Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Ευρυτανίας Φωκίδας Αχαΐας Λευκάδας Ηλείας Αρκαδίας και Μεσσηνίας (επίπεδο 2). 

Τέλος υπάρχει και μεγάλο μέρος της υπόλοιπης χώρας όπως το υπόλοιπο της κεντρικής Μακεδονίας η ανατολική Μακεδονία η Θράκη η Μαγνησία η Φθιώτιδα η Βοιωτία η Εύβοια η Αττική τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου η Αργολίδα και τμήματα της Αρκαδίας και της Λακωνίας όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες (επίπεδο 1).

Στα υπόλοιπα τμήματα της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα.

++++++++++++++++

Η κακοκαιρία κατά περιόδους με μικρά διαλείμματα θα συνεχιστεί έως και τηνΤρίτη τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές της χώρας. Λόγω της ρευστότητας της κατάστασης θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση  για την εξέλιξη των επόμενων ημερών.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *