Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/10/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ-ANEMOY)

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 και πιθανώς στα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τα βόρεια το βράδυ και μεταβλητοί ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στη δυτική χώρα από 9 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 23 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές και μόνο στα ανατολικά του Πηλίου και τις Σποράδες θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί και το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στις Σποράδες 4 με 5 μποφόρ και 3 με 4 μποφόρ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα ενώ στα πεδινά θα πνέει κατά περιόδους ένας ανατολικός άνεμος 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 22 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα κεντρικά τμήματα και 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα δυτικά από 8 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στην υπόλοιπη χώρα από 5 έως 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα φτάσει μέχρι τους 25.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ και από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας και του Αλμυρού από 9 έως 24 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 24.

++++++++++++++++++++

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις σε παραθαλάσσια και ορεινά τμήματα του νομού Λάρισας, Μαγνησίας και Πιερίας με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στα κεντρικά τμήματα και 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τα βόρεια το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 και στο Θερμαϊκό αργότερα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 8 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά τμήματα της χώρας  από 5 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα έως 26.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του Κισσάβου του Μαυροβουνίου  και του Πηλίου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 και αργότερα στα παραθαλάσσια πιθανόν και 4 μποφόρ ενώ στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας και του Αλμυρού από 10 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 14 έως 24.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *