Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 30-9/2-10/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τοπικές νεφώσεις που θα δίνουν λίγες τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας  της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της Πελοποννήσου έως και το απόγευμα με βελτίωση στη συνέχεια. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.  Μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές υπάρχει και για το νομό Χανίων και Ρεθύμνης στην Κρήτη έως και το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από το πρωί και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 με 8 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς στα δυτικά τα νότια και πολύ ανατολικά τμήματα της χώρας από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές στο εσωτερικό και τα παραθαλάσσια που θα είναι λίγο περισσότερες στα ορεινά τμήματα έως και το απόγευμα. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει σχετικά καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις έως και το απόγευμα με πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και από ανατολικές διευθύνσεις 2 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας και της Μαγνησίας από 16 έως 22 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 18 έως 23.

++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπεται στην δυτική και κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια την Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους έως και αργά το απόγευμα που τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κι άλλο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και ενδέχεται και εκεί αργά το απόγευμα να σημειωθούν λίγες μπόρες.  Γενικά Τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα και ασθενικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και πιθανόν για λίγο και 9 μποφόρ και από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα στη Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη και την βόρεια Στερεά θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα θα φτάσει τους 25 με 27 και στα νησιωτικά τους 25.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα του διαμερίσματος. Μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και για τις Σποράδες. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν και μικρά ανοίγματα του καιρού.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 4 μποφόρ στο εσωτερικό με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας και της Μαγνησίας από 16 έως 22 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 22.

++++++++++++++++++++++

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.

Προβλέπονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία την ανατολική Στερεά στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως σε τμήματα που βλέπουν προς τα ανατολικά, ορεινά αλλά και παραθαλάσσια. Μικρή πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα υπάρχει και για τα νησιά του βόρειου Ιονίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν περαιτέρω και σε αυτές τις περιοχές προς το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και ασθενικά γενικά σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ και από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στη Μακεδονία την Θράκη την Θεσσαλία την βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου από 8 έως 23 βαθμούς ενώ στα δυτικά ηπειρώτικα τα νότια και τα νησιωτικά θα φτάσει τους 25 με 27.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει μικρή πιθανότητα στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Λάρισας και Μαγνησίας στις Σποράδες και τα ορεινά τμήματα που βλέπουν προς την ανατολή να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές με βελτίωση το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται τοπική συννεφιά με μικρά ανοίγματα του καιρού κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 2-4 στα πεδινά και ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας αλλά και της Μαγνησίας από 14 έως 21 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 17 έως 20.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *