Πού θα σημειωθούν φαινόμενα αύριο Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου μέσα από τον αποκλειστικό χάρτη μας.

Όπως βλέπετε και στο χάρτη βαρομετρικών συστημάτων διαταραχή στην κεντρική Μακεδονία και δευτερεύουσα διαταραχής στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου θα δημιουργεί συνθήκες αστάθειας από σήμερα το απόγευμα έως και αύριο το απόγευμα σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας και δευτερευόντως σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας.

https://www.metoffice.gov.uk/

Τα φαινόμενα από αύριο το απόγευμα θα αρχίσουν να σταματούν στις περιοχές της Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Κιλκίς Χαλκιδικής Σερρών και Καβάλας.

Κατά διαστήματα φαινόμενα θα σημειώνονται και σε τμήματα κυρίως των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η αστάθεια θα παραμείνει κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα και κυρίως στα ορεινά τμήματα. 

Με το σήμα προειδοποίησης βλέπετε ότι στο Θερμαϊκό και τις πέριξ περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας κατά περιόδους θα είναι έντονα τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα και νωρίς το πρωί αύριο Τετάρτη.

Φαινόμενα θα σημειωθούν και στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λόγω της διαταραχής που βλέπετε στον πρώτο χάρτη στα δυτικά της Πελοποννήσου δεν αποκλείεται κάποια λίγα φαινόμενα μεμονωμένες καταιγίδες να σημειωθούν και σε νησιά του Ιονίου καθώς και στα κεντρικά και δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Για για το νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται μέσα στην νύχτα και αύριο το πρωί τοπικές μπόρες και λίγες σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και την πόλη. Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο το απόγευμα οριστικά.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα.

Για τη Θεσσαλία αναμένονται τοπικές μπόρες κυρίως σε περιοχές της Ελασσόνας του Τυρνάβου της Λάρισας της Αγίας της Μαγνησίας και όλων των παραλιών κατά διαστήματα μέσα στη νύχτα και αύριο τις πρωινές κυρίως ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα παραθαλάσσια και θα επικεντρωθούν ασθενέστερα στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα στο εσωτερικό της περιφέρειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και μόνο πιθανόν στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Ελασσόνας να παραμείνουν κάποια φαινόμενα έως αργά το βράδυ.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *