Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 27-29/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Μακεδονία τοπικές νεφώσεις κυρίως τις ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 12 έως 30 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου 32 με 33 βαθμούς Κελσίου και έως 28 με 29 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 13 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 18 έως 28.

+++++++++++++++++++++

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο την Μακεδονία την Θεσσαλία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες μικρής διάρκειας κυρίως στις ορεινές περιοχές. Ελαφρώς αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στους νομούς Ημαθίας Πέλλας Πιερίας τις μεσημεριανές ώρες ενώ αργά το απόγευμα και το βράδυ τα φαινόμενα θα ενισχυθούν ελαφρώς στη δυτική Μακεδονία την Χαλκιδική τα βόρεια της Ηπείρου και στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά αλλά η πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά είναι μικρή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 14 έως 26 στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει πρόσκαιρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου οχι πάνω από 26 με 29 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης λίγων σποραδικών βροχών η όμβρων στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της Καλαμπάκας της Ελασσόνας της Αγίας και πιθανόν και σε κάποια πεδινά τμήματα της περιοχής των Τρικάλων και της περιοχής Τυρνάβου και Λάρισας πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα κυρίως στα βόρεια της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα επικρατήσει και στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα ένα νοτιοανατολικό ρεύμα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων  και Καρδίτσας από 15 έως 29 βαθμούς στα πεδινά του νομού Λάρισας από 14 έως 27 ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες και μικρή πιθανότητα για λίγες καταιγίδες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν και στα νησιά του νότιου Ιονίου και στη δυτική Πελοπόννησο όπου δεν αποκλείεται και εκεί να σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες νωρίς το πρωί. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρώτικα και τα νησιά του Ιονίου και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες και σε λοιπά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας εκτός από τις προαναφερθείσες πιο πάνω περιοχές. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα μεταφερθούν προς την Ήπειρο την δυτική Μακεδονία την δυτική Θεσσαλία την δυτική και κεντρική στερεά την δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου και θα εξασθενήσουν ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεπηρέαστες τελείως θα είναι οι περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης όλων των νησιών του αιγαίου η Αττική η ανατολική Πελοπόννησο οι Κυκλάδες η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα γενικά από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τη Μακεδονία τη Θράκη την Θεσσαλία και τη βόρεια Στερεά Ελλάδα και έως 28 με 30 στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας καθώς και στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και έως 26 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες κατά περιόδους που θα είναι λίγο περισσότερες στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα. Από αργά το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Ελασσόνας. Στις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες έως και το απόγευμα όπου ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ένα ανατολικό ρεύμα 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας και Αλμυρού από 16 έως 23 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 18 έως 22.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *