Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-26/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας τις Σποράδες την Φθιώτιδα και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα ισχυρές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει γενικά καλός καιρός αλλά στην κεντρική Μακεδονία την υπόλοιπη Θεσσαλία την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα την ανατολική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές ποτιστικές βροχές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στη βόρεια Ελλάδα και θα εντοπίζονται σε τμήματα της ανατολικής Μαγνησίας των Σποράδων της Αττικοβοιωτίας της Εύβοιας και της βόρειας Κρήτης. Έως αργά το βράδυ θα έχουν μείνει μόνο υπολείμματα βροχών στις προαναφερθείσες περιοχές ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στην Μεσσηνία και Λακωνία και θα συνεχιστούν στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί 4 με 6 και πιθανόν στο βόρειο Ιόνιο 7. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 6 έως 19 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα από 10 έως 28 , στα ανατολικά τμήματα από 10 έως 25 και στα νησιωτικά από 16 έως 24.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές ασθενείς βροχές στα πεδινά που θα είναι αξιόλογες στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ πιθανόν στα ανατολικά της Μαγνησίας και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες να είναι ισχυρά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα έχουν σταματήσει σε όλες τις περιοχές εκτός πιθανόν από τις Σποράδες που θα υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες πού θα σταματήσουν το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μικρή πιθανότητα ασθενούς βροχής και γρήγορη βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προς το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ τις πρωινές ώρες και βορειοανατολικοι στις Σποράδες με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν σημαντικά.

Η θερμοκρασία σε δροσερά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Μαγνησία τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 24.

+++++++++++++++++++++

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στο νότιο Ιόνιο θα υπάρχουν τις πρωινές ώρες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές μπόρες και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο 2 έως 4 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και νότιο 5 με 6 με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως  26 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία την κεντρική Μακεδονία την ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες αλλά με άνοδο το μεσημέρι θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 10 έως 28 βαθμούς ενώ στη Μαγνησία τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++++

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο  και το βόρειο Αιγαίο και 4 με 5 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε άνοδο αλλά με ψυχρά το πρωί και το βράδυ θα κυμανθεί από 7 έως 28 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά έως 27.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 2 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν για λίγο σε ανατολικούς 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο με ψύχρα το πρωί θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και Αλμυρού από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα και από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε άνοδο με ψύχρα νωρίς το πρωί θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 10 έως 30 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου 31 με 32 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά έως 28.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και 2-3 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 12 έως 31 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *