Πού θα σημειωθούν φαινόμενα αύριο 23 Σεπτεμβρίου μέσα από τον αποκλειστικό χάρτη μας.

 

Νωρίτερα έρχεται το ψυχρό μέτωπο που αναμέναμε αργά το βράδυ με αποτέλεσμα ήδη να έχουν ξεκινήσει τοπικές μπόρες στην κεντρική Μακεδονία και κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλία.  Βλέπετε στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων που θα βρίσκεται το ξημέρωμα το ψυχρό μέτωπο σύμφωνα με την αγγλική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

https://www.metoffice.gov.uk/

Η σύγκληση του βορειοδυτικού με τον βορειοανατολικό άνεμο στις Σποράδες και ειδικά στην Εύβοια θα είναι αρκετά πιο δυνατή σε σχέση με την προηγούμενη νύχτα και έτσι θα έχουμε αρκετά έντονα φαινόμενα σε αυτές κυρίως στις περιοχές όπως βλέπετε και στον αποκλειστικό μας χάρτη.

Τοπικές βροχές ποτιστικού τύπου θα σημειωθούν σήμερα αργά το βράδυ σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και του βορείου Αιγαίου ενώ σταδιακά προς τα ξημερώματα τα φαινόμενα θα μεταφερθούν σε τμήματα της Φθιώτιδας της Βοιωτίας της Αττικής, νησιών του ανατολικού Αιγαίου ενώ στην σημειωμένη περιοχή τα Σποράδων της ανατολικής Μαγνησίας και σχεδόν ολόκληρης της Εύβοιας και της Σκύρου θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αργά προς το μεσημέρι αύριο τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στα νότια της Πελοποννήσου αλλά και στη βόρεια Κρήτη μέτριας έντασης και μικρή σχετικά διαρκείας κατά την διάλυση του ψυχρού μετώπου.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από βορά προς νότο ειδικά στην ανατολική χώρα όπου δύσκολα θα ξεπεράσει την αυριανή μέρα τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται κάποιες σποραδικές μπόρες στις αμέσως επόμενες ώρες ενώ από το ξημέρωμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένονται νεφώσεις με τοπικές μπόρες τα το ξημέρωμα που πιθανόν να επηρεάσουν και την πόλη της Αθήνας αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για τη Θεσσαλία αναμένονται  σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας στα πεδινά τμήματα ενώ στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας σε όλο το νομό Μαγνησίας και ειδικά στις Σποράδες για λίγες ώρες το ξημέρωμα τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Γρήγορα όμως μετά τις το μεσημέρι κιόλας ο καιρός θα έχει βελτιωθεί στα πεδινά και αργά το απόγευμα και στις Σποράδες.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Πού θα σημειωθούν φαινόμενα αύριο 23 Σεπτεμβρίου μέσα από τον αποκλειστικό χάρτη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *