Πού θα σημειωθούν φαινόμενα αύριο Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου μέσα από τον αποκλειστικό χάρτη μας.

Ψυχρό μέτωπο το ξημέρωμα της Τετάρτης έως και το μεσημέρι θα διέλθει από τη βόρεια Ελλάδα προς το Αιγαίο όπως βλέπετε και στον συνοπτικό χάρτη βαρομετρικών συστημάτων από την γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD).  Θα ενισχύσει για λίγες ώρες την αστάθεια καθώς και τους βορειοανατολικούς ανέμους στο βόρειο Αιγαίο και τους βορειοδυτικούς στο Θερμαϊκό.

Θα μεταφερθούν αρκετά ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες σε συνδυασμό με την πολύ θερμή θάλασσα του Αιγαίου θα δημιουργήσουν έντονα φαινόμενα μέσα στη θάλασσα του Θερμαϊκού της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας που τοπικά θα επηρεάσουν και παραθαλάσσια τμήματα αυτών των περιοχών.

Η περιοχή της σύγκλισης φαίνεται να πραγματοποιείται στην περιοχή με τα σήματα προειδοποίησης γύρω από τη Χαλκιδική όπου εκεί θα σημειωθούν και αρκετά έντονα φαινόμενα για λίγες ώρες.

Τοπικά φαινόμενα μικρότερης διάρκειας θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Η διαταραχή αυτή θα είναι παρελθόν τις μεσημεριανές ώρες και ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Αργά το βράδυ εκ νέου δεύτερη διαταραχή από τα βορειοανατολικά θα συνδυαστεί με την ζεστή  θάλασσα και την σύγκλιση των ανέμων στα χαμηλά στρώματα της τροπόσφαιρας και θα ξεκινήσει να δίνει και πάλι φαινόμενα αρχικά στις ίδιες περιοχές πολύ αργά το βράδυ.

Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για το πρωινό της Πέμπτης όπου όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι έντονα κατά τόπους φαινόμενα θα μεταφερθούν σε λίγο πιο νότιες περιοχές από αυτές που βλέπετε για την αυριανή ημέρα.

Για τη Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιθανόν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα και στην πόλη και κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής.

Για την Αττική υπάρχει μικρή πιθανότητα νωρίς το πρωί και πριν από το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νόμου για λίγες σποραδικές μπόρες μικρής διάρκειας και έντασης.

Για τη Θεσσαλία αναμένονται αρκετές βροχές και καταιγίδες που θα είναι έντονες μέσα στη θάλασσα κατά μήκος των παραλιών του νομού Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδων.

Αρκετά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στα παραθαλάσσια τμήματα της Πιερίας της Λάρισας της Μαγνησίας και των Σποράδων.

Τέλος λίγα φαινόμενα με τη μορφή ποτιστικών βροχών είναι πιθανό να σημειωθούν και στο πεδινό τμήμα της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα καθώς και σε άλλα τμήματα όπως βλέπετε της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *