Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. 

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και έως το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα  για λίγες μπόρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στη θάλασσα Κυθήρων νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς ενώ στα πεδινά πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενισχυθεί ο δυτικός ανεμος στα 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 15 έως 33 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου ενώ σε τμήματά της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου της κεντρικής Κρήτης και της ανατολικής Ρόδου θα φτάσει τοπικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός όλη την ημέρα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας και της Μαγνησίας από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 33.

+++++++++++++++++++

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στο βόρειο Ιόνιο τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην Ήπειρο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στη δυτική Μακεδονία την Θεσσαλία την Μακεδονία και την Θράκη και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λίγων σποραδικών όμβρων μικρής διάρκειας και έντασης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί με την ίδια ένταση ενώ στα υπόλοιπα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και αργότερα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 14 έως 28 στη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τοπικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας. Στα παραθαλάσσια κτήματα και τις Σποράδες αναμένονται φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή κάμψη θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας  της Μαγνησίας και της Λάρισας από 18 έως 29 ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 28.

+++++++++++++++++++++

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές μπόρες ενώ στα θαλάσσια θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά προς το απόγευμα λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θράκης της υπόλοιπης Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου μικρής διάρκειας και έντασης. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στη θάλασσα της Κάρπαθου και 7 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα  θα κυμανθεί από 12 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 25.

Θεσσαλία: προβλέπεται στο εσωτερικό καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες μπόρες. Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες θα υπάρχουν συννεφιές από το πρωί και θα εκδηλώνονται λίγες σποραδικές μπόρες ενώ μέσα στη θάλασσα σποραδικές καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 16 έως 28 βαθμούς ενώ στη Μαγνησία τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 19 έως 26.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *