Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και δεν αποκλείεται στα βουνά να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές με την ίδια ένταση και μόνο στη θάλασσα της Καρπάθου θα πνέει ένας βορειοδυτικός άνεμος 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 17 έως 34 και τοπικά σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου από 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά έως 31.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθεί ένας νότιο-ανατολικός άνεμος στα 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και ένας νοτιοδυτικός – δυτικός με την ίδια ένταση στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++++

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά προς τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο την δυτική Στερεά την Θεσσαλία την Μακεδονία και την Θράκη και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες που έως αργά το απόγευμα και το βράδυ θα επηρεάσει και τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν σε βουνά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα ενώ στη θάλασσα Κυθήρων και στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 33 με 34 στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας και κυρίως της ανατολικής Στερεάς  της νότιας Κρήτης και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες να σημειωθούν στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας με βελτίωση το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 4 με 5 μποφόρ στις πεδινές περιοχές και αργά το απόγευμα πρόσκαιρα και στα θαλάσσια με σταδιακή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Λάρισας από 18 έως 34 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 20 έως 32.

++++++++++++++++++++

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις την Ήπειρο και την Μακεδονία που σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε κάποιες πεδινές περιοχές πολύ μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ανατολικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη δυτική χώρα έως 31 με 32 στη βόρεια Ελλάδα ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου και της νότιας Κρήτης 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά αλλά και τα πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για σύντομη μπόρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα πεδινά και ορεινά θα επικρατήσει ένας δυτικός ανεμος 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια ένας νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση με σταδιακή εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας  Μαγνησίας και Λάρισας από 18 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς  ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *