Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-16/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα νότια του Ιονίου. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της νότιας Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 11 έως 32 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια τμήματα και ως 30 στις υπόλοιπες περιοχές ενώ στα νησιωτικά του Αιγαίου δεν θα ξεπερνά τους 27.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα από το νομό Μαγνησίας και Τα νησιωτικά από 20 έως 27.

++++++++++++

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα και στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με πολύ μικρή πιθανότητα στα ορεινά της Πελοποννήσου να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ με εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια και στα υπόλοιπα τμήματα βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 13 έως 33 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια τμήματα έως 31 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και ως 29 στα νησιωτικά.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες ενώ στο εσωτερικό θα είναι ένας νοτιο-ανατολικός ανεμος το απόγευμα 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 14 έως 31 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++++

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται σε όλη τη χώρα καλός καιρός και μόνο στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καλός καιρός θα διατηρηθεί έως και αργά το απόγευμα και μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα κυρίως στους νομούς της Θράκης να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 6 και πιθανόν για λίγο και 7 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα με μικρή εξασθένηση και από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 13 έως 31 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές 32 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά έως 29.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα και το απόγευμα θα επικρατήσει ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 32 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Στην Θράκη δεν αποκλείεται λίγα φαινόμενα να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικών διευθύνσεων 2 με 3 μποφόρ στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς και στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 31 και σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου 33 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά του Αιγαίου έως 30.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και παραθαλάσσια και νοτιοδυτική στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *