Που θα βρέξει αύριο Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 (Ράλλυ Ακρόπολις και άλλες περιοχές ενδιαφέροντος)

Επιβεβαιώνεται και από τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία διαταραχή που θα πλησιάσει τα δυτικά της χώρας μας την αυριανή ημέρα.

Έτσι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να σημειώνονται πρώτα στα νησιά του νότιου Ιονίου, την δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο όπου κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές.  Σταδιακά έως το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές μπόρες ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του υπόλοιπο Ιονίου την Ήπειρο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά την υπόλοιπη Πελοπόννησο στη δυτική Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες.

Λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες πολύ μικρής διάρκειας ενδεχομένως να σημειωθούν και σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς άνευ σημασίας.

Θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές έως και 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ στα τμήματα όπου θα σημειωθούν οι βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια η ψύχρα θα είναι εμφανής με τη μέγιστη κάτω από τους 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Επισήμανση!!

Ακόμα και τώρα υπάρχει αρκετή ρευστότητα στα προγνωστικά δεδομένα για το πόσο θα επηρεάσει η συγκεκριμένη διαταραχή την δυτική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Για την Θεσσαλία δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός ίσως από τα ορεινά τμήματα της Καρδίτσας  και των Τρικάλων που μπορεί να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Για τα πεδινά  και παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας δεν αναμένονται φαινόμενα

Για την περιοχή της Φθιώτιδας της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας όπου θα διεξάγονται αγώνες του Ράλλυ Ακρόπολις φαίνεται τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν κάποιες λίγες σποραδικές μπόρες βελτίωση προς το βράδυ.

Για την περιοχή της Αττικής θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρό ενδεχόμενο στο Σαρωνικό και πιθανόν στα δυτικά και νότια του νομού να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές άνευ σημασίας.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται φαινόμενα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *