Που θα βρέξει αύριο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 (Ράλλυ Ακρόπολις και άλλες περιοχές ενδιαφέροντος)

Καλός καιρός αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021. Από το μεσημέρι όμως και μετά διαταραχή στα ανοιχτά του Ιουνίου θα δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Κάποια από αυτά τα φαινόμενα μειωμένης έντασης θα επηρεάσουν πρώτα τμήματα των νησιών του Ιονίου και αργά το μεσημέρι και το απόγευμα τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και πιθανόν της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και ορεινών τμημάτων της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Τα φαινόμενα ΔΕΝ θα είναι έντονα και μεγάλης διάρκειας. Ευτυχώς η διαταραχή θα εξασθενήσει μέσα στη θάλασσα όπου και θα σημειωθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας ο καιρός θα είναι καλός έως και το μεσημέρι οπότε θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου και τον Όλυμπο και εκεί δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας όπου διεξάγεται και το rally Acropolis δεν αναμένονται φαινόμενα την αυριανή μέρα εκτός από κάποιες τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα στα ορεινά.

Για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα δεν αναμένονται φαινόμενα στις πόλεις αλλά ούτε και στις γύρω ορεινές περιοχές τους.

Η θερμοκρασία θα βρεθεί ολόκληρο το σαββατοκύριακο σε τιμές κοντά στους 26 με 30 βαθμούς Κελσίου τιμές κανονικές για την εποχή.

Για την Κυριακή θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από όλα δείχνουν ότι κάποιες περιοχές της χώρας θα βραχούν.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *