Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-12/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται τις πρωινές ώρες νεφώσεις στη νότια Χαλκιδική τις Σποράδες την ανατολική Εύβοια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες. Αυτά τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να εξασθενούν και να κινούνται και προς τμήματα της Αττικοβοιωτίας της βόρειας Κρήτης και μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει παντού. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια από το βράδυ και από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 27 με 28 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και ως 26 στα ανατολικά και νότια νησιώτικα τμήματα.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ στις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας θα εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες. Ο καιρός και σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί από αργά το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και καιρός 2 με 3 μποφόρ στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 14 έως 26 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα της περιφέρειας και τις Σποράδες από 17 έως 24.

+++++++++

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανοιχτά του Ιονίου που δεν αναμένεται να επηρεάσουν τα νησιά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 3 με 4 και στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και προς το βράδυ στο νότιο Ιόνιο και 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 28 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια 30 βαθμούς Κελσίου και έως 26 στα νησιωτικά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πιθανόν και 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας από 15 έως 28 βαθμούς ενώ στη Μαγνησία τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 19 έως 25.

+++++++++++++++++++

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και γρήγορα και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν σταδιακά και θα επεκταθούν για λίγο σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σε όλα τα τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός από το πρωί και θα παραμείνει καλός έως και το βράδυ με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 12 έως 28 με 30 στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 27.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές ή μπόρες στην Πίνδο και στη συνέχεια πιθανόν σε κάποια πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας με σταδιακή γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα σύντομης βροχής με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και ανατολικοί 2 με 3 στα υπόλοιπα τμήματα με σημαντική εξασθένηση χωρίς το βράδυ όπου και θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 25 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 20 έως 25.

++++++++++++++++

Eπισήμανση!!

Υπάρχει μεγάλη ρευστότητα για τον καιρό της Κυριακής και αν χρειαστεί θα αναρτηθεί επικαιροποιημένη εκτίμηση.

++++++++++++++++

Ενδεικτικός χάρτης υετού.

https://meteologix.com/

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *