9/9/2021.Συνεχίζονται οι αξιόλογες βροχές στην Ανατολική χώρα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην Εύβοια και τις γύρω περιοχές.

Ζώνη σύγκλισης ανέμων στην ανατολική χώρα σε συνδυασμό με ασθενές βαρομετρικό χαμηλό νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου βοήθησέ στο άπλωμα των βροχών τη σημερινή μέρα και την αποφυγή πολύ ισχυρών φαινομένων ειδικά στην περιοχή της Εύβοιας.

Την αυριανή ημέρα το βαρομετρικό χαμηλό σταδιακά εξασθενεί και μεταφέρεται στο Αιγαίο  με αποτέλεσμα τα φαινόμενα σταδιακά να επικεντρωθούν στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας.

Τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και αύριο το μεσημέρι σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας των νόμων Πέλλας Ημαθίας Θεσσαλονίκης Πιερίας. Έντονες βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται σε τμήματα του νομού Φθιώτιδας  Φωκίδας Βοιωτίας και κυρίως Ευβοίας καθώς και στα ορεινά της βόρειας και δυτικής Αττικής.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα του καιρού μέχρι και το μεσημέρι αλλά στη συνέχεια η αστάθεια θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε τμήματα της Πελοποννήσου ,ορεινά και ημιορεινά στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου από τα σύνορα με την Αλβανία έως και την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου και στις πέριξ θαλάσσιες περιοχές.

Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν επικεντρωθεί σε τμήματα της Χαλκιδικής της Λήμνου της Θάσου και γενικά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν να είναι ισχυρά.

Τα λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην Ήπειρο στη δυτική Στερεά και σε νησιά του Ιονίου σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Εντονότερα φαινόμενα από την άλλη πλευρά Θα σημειωθούν στους νόμους Φθιώτιδας Βοιωτίας Ευβοίας Φωκίδας και στις Σποράδες και δευτερευόντως στο βορειοανατολικό Αιγαίο τη νότια Χαλκιδική και το εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Για την Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες ή και καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά του νομού που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και την πόλη.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με ποτιστικές βροχές και στη συνέχεια σταδιακή βελτίωση του καιρού με τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά.

Για την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με ποτιστικές βροχές και κατά περιόδους σποραδικές καταιγίδες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες όπου χρειάζεται μεγάλη προσοχή κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα οπου η πιθανότητα κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρών είναι μεγάλη.

Για τη Θεσσαλία προβλέπονται οι ποτιστικές βροχές να συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και αύριο το μεσημέρι με σταδιακή βελτίωση από κει και μετά πρώτα στα Τρίκαλα την Καρδίτσα και τη Λάρισα και αργά το απόγευμα προς το βράδυ και στη Μαγνησία. Στις Σποράδες οι τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα συνεχίζονται κατά περιόδους έως και αύριο το βράδυ.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *