Αρκετές βροχές στα πεδινά και καταιγίδες σε θαλάσσια τμήματα στα ανατολικά τμήματα της χώρας σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου

Ενισχύεται σταδιακά η διαταραχή του καιρού από τα νοτιοανατολικά προς τα βορειοδυτικά της χώρας με ποτιστικές βροχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στις περιοχές που επισημαίνονται στο χάρτη και τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα τη σημερινή ημέρα.

Τα φαινόμενα θα απασχολήσουν πιο πολύ τα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Ημαθίας της Πιερίας της Θεσσαλίας της βόρεια και την κεντρική Εύβοια ενώ διάσπαρτα αλλά πιθανόν αξιόλογα να είναι τα φαινόμενα σε τμήματα του νομού Φθιώτιδας Βοιωτίας Αρκαδίας Μεσσηνίας Ηλείας και Λακωνίας. Ισχυρές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες θα εκδηλώνονται και στην περιοχή των νόμων Χανίων και Ρεθύμνης και λιγότερο στο Ηράκλειο έως και αργά το βράδυ.

Για για το εσωτερικό της θεσσαλικής πεδιάδας και τα μεγαλύτερα τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Στερεάς οι βροχές θα είναι ποτιστικού τύπου.

Για την περιοχή της Αττικής φαίνεται ότι θα απασχολήσουν κάποιες μπόρες ή βροχές τα βορειοδυτικά τμήματα του νόμου και κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα σημειώνονται κατά τόπους ποτιστικές βροχές στα ανατολικά αλλά και τα δυτικά του νομού ενώ στην πόλη τα φαινόμενα θα είναι λίγα.

Για τη Θεσσαλία στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας θα σημειώνονται κατά περιόδους ποτιστικές βροχές έως και αργά το βράδυ.  Ποτιστικές μεν βροχές αλλά πιο ισχυρές θα σημειώνονται στον νομό Μαγνησίας στα πεδινά τμήματα ενώ προς τα ανατολικά του Πηλίου και τις Σποράδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγες καταιγίδες.

Για την Εύβοια τέλος φαίνεται ότι το κεντρικό και βόρειο κομμάτι από τη Χαλκίδα και πάνω θα δέχεται κατά περιόδους ποτιστικές ισχυρές βροχές ενώ δεν αποκλείονται και λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες.  Η πιθανότητα για κάποιες κατολισθήσεις μικρής έκτασης και πλημμύρες είναι υπαρκτή.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που δεν αναφέρουμε  αναμένονται ελάχιστα ή καθόλου φαινόμενα.

Για αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα ενημερωθείτε  όταν η κατάσταση σταθεροποιηθεί.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Αρκετές βροχές στα πεδινά και καταιγίδες σε θαλάσσια τμήματα στα ανατολικά τμήματα της χώρας σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου

 1. Αντώνης says:

  Μπράβο Βασίλη για τις εύστοχες προγνώσεις σου, άλλη μια φορά.
  Ήλπιζα να διαψευσθείς, γιατί επαγγελματικά δεν ήθελα τώρα βροχή,
  αλλά άλλο η επιθυμία κι άλλο η πραγματικότητα…
  Απ’ την άλλη, η φύση έχει άμεση ανάγκη το νερό που πέφτει!

  • admin says:

   Ευτυχώς είναι ποτιστική και δεν δημιουργεί προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιοχή μας. Σε ευχαριστώ πολύ Αντώνη για τα καλά σου λόγια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *