8-9/9/2021 Προειδοποίηση έντονων καιρικών φαινομένων(flooding watch).

8-9/9/2021 Προειδοποίηση έντονων καιρικών φαινομένων(flooding watch). 

Σε συνέχεια της χθεσινής τριμερής πρόγνωσης καιρού Ελλάδος επικαιροποιούμε την προειδοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο δείχνει δείκτη 0.7 – 0.8  με μέγιστο το 1.0 για πιθανότητα έντονων και σχεδόν οριακών φαινομένων σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας και τμημάτων της Μαγνησίας των Σποράδων της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

https://meteologix.com/

https://meteologix.com/

Η πρόγνωση χιλιοστών δεν είναι ποτέ εφικτή αλλά βλέποντας τη συνοπτική κατάσταση θα έχουμε φαινόμενα λόγω αστάθειας τα οποία θα ενισχύονται και λόγω της ορογραφίας της Εύβοιας αλλά και των άλλων ορεινών όγκων που βλέπουν προς τον ανατολικό βορειοανατολικό άνεμο.

Τέλος στον δικό μας χάρτη δείχνουν τις περιοχές που εν δυνάμει με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα 8 και 9 του μήνα.  Αυτές οι περιοχές θα περιοριστούν όσο πλησιάζουμε στην ώρα των φαινομένων και πιθανόν να αναρτηθεί και νέος χάρτης με τις τελικές περιοχές που θα έχουν τα πιο έντονα φαινόμενα.

Λόγω μεγάλης καμένης έκτασης στη βόρεια Εύβοια η πιθανότητα για τοπικές πλημμύρες είναι αρκετά μεγάλη όπως και στις υπόλοιπες περιοχές που μπαίνουν στην κόκκινη διαγράμμιση.  Βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο (watch)  δηλαδή παρακολουθούμε την κατάσταση έως ότου κλειδώσει η οριστική πορεία των φαινομένων.

Για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ανατρέξετε στην τριήμερη πρόγνωση καιρού Ελλάδος 7 έως 9 Σεπτεμβρίου που βρίσκεται αναρτημένη στο site μας. Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα εκτός από αυτές τις περιοχές του χάρτη προειδοποιήσης.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *