Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά  την βόρεια Κρήτη και την Εύβοια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με  σποραδικές μπόρες έως και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν κατά περιόδους τοπικές νεφώσεις αλλά δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση προς το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα πνέουν ένας ανατολικός άνεμος έως 4 μποφόρ που το βράδυ θα στραφεί σε βορειοδυτικό με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 10 έως 28 βαθμούς και στα νησιωτικά και τα ανατολικά τμήματα της χώρας έως 25.

Θεσσαλία: προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές μπόρες μικρής διάρκειας. Θα υπάρχουν όμως και ανοίγματα στον καιρό. Στα υπόλοιπα τμήματα της περιφέρειας θα υπάρχει ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους χωρίς φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοι 7 μποφόρ στις Σποράδες και 4-5  στα πεδινά τμήματα αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα και μετά στα 5 με 6 στις Σποράδες και στα 2-3 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 27 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 18 έως 25.

++++++++++++++++

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη και πιθανόν στην Πιερία την Χαλκιδική και τα ορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες έως και το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες και βροχές στην κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Δεν θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου η Ήπειρος η δυτική Μακεδονία και η ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά θα είναι έντονα στις Σποράδες το νομό Μαγνησίας και την βόρεια και κεντρική Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 μποφόρ με τη μικρή εξασθένηση προς το απόγευμα και από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά από 10 έως 28 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και έως 25 στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας και τα νησιωτικά.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους και τα σημειώνονται σποραδικές βροχές στα πεδινά που θα είναι περισσότερες τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας ενώ στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους έντονα.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα  βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 24 βαθμούς και στα παραθαλάσσια τμήματα στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 18 έως 22.

+++++++++++++++++++++

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την Χαλκιδική την Πιερία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη αρχικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα. Σταδιακά προς το μεσημέρι τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν και σε τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θράκης και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου. Έως και τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες να εκδηλωθούν για λίγο και στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο με γρήγορη βελτίωση. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις Σποράδες στην κεντρική και βόρεια Εύβοια τα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας και πιθανόν στα νότια της Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε δροσερά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 29 βαθμούς στα δυτικά και έως 26 βαθμούς στα ανατολικά τμήματα και το Αιγαίο.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα πεδινά που θα έχει κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Από αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με βελτίωση  από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν και μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα θα γίνουν ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 25 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 18 έως 24.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *