Περιοχές καταιγίδων για την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Σε συνέχεια της χθεσινής πρόγνωσης καιρού και λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία δεδομένα από δορυφορικές εικόνες και προγνωστικά στοιχεία προχωρούμε  σε έκδοση έκτακτου δελτίου πρόγνωσης καιρού Ελλάδος.

Διαταραχή ανοιχτά του Ιονίου μετακινείται σταδιακά φτάνω από τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και θα δώσει τις επόμενες 9 με 12 ώρες αρκετές βροχές και καταιγίδες στις περιοχές που φαίνονται με τις αστραπές.

Μάλιστα μέσα στις περιοχές που καλύπτονται με μπλε γραμμή τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά αρκετές βροχές και καταιγίδες έχουν αρχίσει να σημειώνονται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία διάσπαρτες που σταδιακά θα επεκταθούν σε μεγάλα τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας και πιθανόν στα δυτικά της Φθιώτιδας. Πυρήνες καταιγίδων θα αναπτυχθούν στην κεντρικό τμήμα της Πελοποννήσου στο ορεινό και ημιορεινό της Αρκαδίας της Λακωνίας της Αργολίδας της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Παρατηρήσεις!!

Η εκτίμηση των καταιγίδων δεν μπορεί να γίνει τοπικά  για κάθε χωριό και κάθε πόλη και για αυτό και δεν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα σας.

Η ένταση των φαινομένων επίσης ειδικά τη θερινή περίοδο δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε χρονικά ούτε τοπικά  για αυτό και δεν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *